Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Vefietis Roulends – Eiropas kausa nedēļas MVP

Article Image

"VEF Rīga" aizsargs Īdžejs Roulends atzīts par ULEB Eiropas kausa izcīņas "Last 16" otrās spēļu kārtas vērtīgāko spēlētāju (MVP). Vefiešu uzvarā ar 99:76 pār Spānijas klubu "Bilbao Basket" mūsu komandas saspēles vadītājs ieguva labāko lietderības koeficientu (+36) starp visiem Eiropas kausa spēlētājiem otrajā "Last 16" kārtā.

Pēc nedēļas vērtīgākā spēlētāja titula saņemšanas Īdžejs Roulends izcēla gūtās uzvaras nozīmi: "Domāju, ka tā ir liela uzvara Latvijas basketbolam. Ar tādiem panākumiem ir vieglāk panākt to, lai ārzemju cilvēki uz VEF un Latvijas basketbolu kopumā skatītos ar lielāku respektu. Pirms spēles automātiski tikām uzskatīti kā nefavorīti, jo Bilbao ir viena no spēcīgākajām Spānijas komandām, kam it kā vajadzēja mūs apspēlēt. Tas arī ir lielākais šīs uzvaras devums – cilvēki apzināsies, ka arī komandas no Latvijas prot labi spēlēt."

"Pašā spēlē jutāmies labi kā komanda, jo bija laba savstarpējā "ķīmija" Vai pirms spēles jutu, ka gaidāma ļoti veiksmīga spēle? Pirms spēles to bija grūti pateikt, ka izdosies tā nospēlēt, jo pēdējā laikā pretinieki man pievērš pastiprinātu uzmanību, taču par vienu lietu gan biju drošs – parādoties iespējai, zināju, ka būšu tai gatavs."

Spēlējot "VEF Rīga" sastāvā, Īdžejs nopelnījis vairākus individuālos novērtējumus, no kuriem starp spilgtākajiem bez nedēļas vērtīgākā Eiropas kausa spēlētāja pievienojams arī VTB Vienotās līgas novembra spēlētāja tituls. Iepriekš savā karjerā spēlētājam nav bijuši tik daudz novērtējumi: "Kad spēlēju Itālijā, tur bija saņēmis dažus apbalvojumus, piemēram, nedēļas spēlētāja balvu, taču starptautisko līgu līmenī šī ir pirmā tāda sezona. Tāpēc ļoti novērtēju esošo situāciju, kurā treneris uzticas un ļauj izpausties."

Pēc otrdienas uzvaras pār "Bilbao Basket" nākamo spēli vefieši aizvadīs svētdien, 20. janvārī, izbraukumā VTB Vienotajā līgā tiekoties ar Maskavas CSKA. Nekāda papildus motivācija šai spēlei nav jāmeklē, uzskata Roulends: "CSKA ir viena no lielākajām komandām Eiropā, tāpēc pret tādu pretinieku tu spēlē, lai iemantotu respektu. Arī pats vienmēr izbaudu cīņas pret tādām komandām."

Savukārt pēc svētdienas spēles nākamā "VEF Rīga" cīņa būs Eiropas kausā, kas notiks 23. janvārī viesos pret Čehijas klubu "CEZ Nymburk". Šajā spēlē Īdžejs Roulends un "VEF Rīga" lūkos izcīnīt otro uzvaru trijās Eiropas kausa J grupas spēlēs. "Jāskatās uz šo spēli kā tādu, kurā jāuzvar, lai tiktu nākamajā kārtā. Protams, ir iespēja tikt tālāk, uzvarot tikai mājas spēles, bet vēl labāk ir uzvarēt arī izbraukumā. Pretinieks mums ir labi zināms, lai gan pēdējā laikā viņi spēlē krietni labāk. Mums ir pa spēkam uzvarēt tur, jāspēlē vien sava spēle."

vefriga.lv