Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Planēta "Ledus" aktivizējusies

Article Image

Šodien Planēta "Ledus" Jelgavā tiek oficiāli atklāta, jo kosmosa kuģis ir nolaidies un atvedis 30 planētas iedzīvotājus – tēlniekus no 10 pasaules valstīm. Jau no agra rīta tiek vests kristāldzidrs ledus priekš skulptūrām un ledus skulptūru tēlnieki sāk darbu.

Visi mākslinieki Jelgavā ir ieradušies laikus un gatavi ķerties pie darba, lai pārsteigtu apmeklētājus ar vēl neredzētiem mākslas darbiem.
Bažas rada nepastāvīgie laika apstākļi, jo līst gan lietus, gan spīd saule, kas kaitē ledus skulptūrām, taču skulptūru veidošanai ir nepieciešami vismaz daži grādi zem nulles atzīmes, bet, neskatoties uz mainīgajiem laika apstākļiem - Starptautiskais ledus skulptūru festivāls notiks!

Planētā "Ledus" liels, gluds un spīdīgs jau ir ledus bārs, kurš nu gaida pārējos komandas biedrus – lielākas un mazākas skulptūras, tāpēc jau no agras rīta stundas Jelgavā viens pēc otra iebrauc kravas auto ar caurspīdīgiem ledus blokiem – kopumā 60 tonnām ledus.
Katram tēlniekam ir piešķirts viens ledus bloks individuālās konkursa skulptūras veidošanai un piecpadsmit bloki komandas skulptūras veidošanai, kas ir rekordliels ledus apjoms, jo pagājušajā gadā komandas skulptūra tika veidota no divpadsmit ledus blokiem.

Tēlnieku veikumu jau pavisam drīz varēs novērtēt 15. Starptautiskajā ledus skulptūru festivālā Uzvaras parkā, Jelgavā no 8. – 10. februārim. Pretojoties gravitācijas spēkam - Uzvaras parks Jelgavā pārvērtīsies par ledus planētu, izdzīvojot kosmiskus multimediālus priekšnesumus, kuri tiks papildināti ar oriģinālām uguns, gaismas un video instalācijām.