Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Novembra sākumā Rīgā uzstāsies Hurts

Article Image

4. novembrī Latvijā ar pavisam jaunu programmu atgriežas mūsdienu sintpopa sensācija – Mančestras duets Hurts. Tik tikko iznākušā jaunākā albuma ‘’Exile’’ koncerttūres ietvaros stilīgie un noslēpumainie puiši uzstāsies Arēnā Rīga.

Grupu Hurts 2009. gadā Mančestrā nodibina Teo Hačkrafts (vokāls) un Adams Andersons (taustiņinstrumenti), kuri no 2005. gada muzicēja apvienībā Bureau, kas vēlāk pārtapa par Daggers un galu galā beidz pastāvēt, jo Hačkrafts un Andersons nolemj strādāt duetā. Par Hurts vizītkarti kļūst mazliet atsvešināts 30. gadu ģērbšanās stils, lieliskas, drīzāk 80. gadiem nekā mūsdienām raksturīgas melodijas, padrūma noskaņa, ko paspilgtina smeldzes caurausts vokāls. Savu mūzikas stilu paši puiši nodēvējuši par Disco Lento.

Grupas Hurts debijas albums "Happiness" iznāca 2010. gada septembrī un drīz vien kļuva par patiesu mūsdienu sensāciju, jo seši singli no tikai viena vienīga diska - Wonderful Life, Better Than Love, Stay, Sunday, All I Want For Christmas Is New Year"s Day un Illuminated - pabija dažādu Eiropas topu augšgalā. Albums ieguva Zelta statusu Lielbritānijā un Austrijā, bet Platīna – Vācijā, kopumā sasniedzot vismaz pirmo desmitnieku 12 Eiropas valstu hitparādēs. Pārdoto kopiju skaits pārsniedz vienu miljonu.

Hurts ārkārtīgi veiksmīgi uzstājušies tādos Eiropas festivālos kā Rock Im Park un Rock Am Ring, Oxygen, T In The Park, V Festival, Sziget, Pukkelpop, mūsu pašu Positivus u.c. 2011. gadā grupa triumfēja arī Lielbritānijas slavenajā un prestižajā Glastonberijas festivālā, kur 135"000 skatītāju aptaujā tieši viņu uzstāšanās tika atzīta par vislabāko, atstājot aiz sevis tādus grandus kā U2, Bejonsē un Coldplay. Arī NME veidotajā aptaujā Band Of The Summer lasītāji šo duetu atzinu par labāku nekā Kaiser Chiefs, The Killers, My Chemical Romance un pat Muse.

NME kritiķis salīdzina šo dueta veikumu ar Muse ‘’The 2nd Law’’. Savukārt Guardian, atrodot paralēles par ar Nine Inch Nails ģitāru skaņām, uzsver, ka visam tomēr cauri vijas savs, oriģināls rokraksts. BBC Music pat apgalvo: ‘’Albums sakāpina mūsdienu popmūzikas sajūtas tādā mērā, ka neviena grupa neskan tik skaudri kā Hurts’’.

Biļetes no pirmdienas, 25. marta visās ‘’Biļešu serviss’’ tirdzniecības vietās un www.bilesuserviss.lv.