Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Saldus novada un Saldumu svētki

Article Image

2013. gada 17. - 18. maijā notiks trešie Saldus novada svētki. Tie tiks svinēti reizē ar tradicionālajiem Saldumu svētkiem un starptautisko akciju "Muzeju nakts". Šī gada svētku moto ir "Mūsu dzīve ir teātris, un mēs visi spēlējam galvenās lomas lugās, kas saucas mūsu dzīve. Mēs esam aktieri dzīves spēlē, un katram no mums ir savs scenārijs".

Saldus novads ir bagāts ar darbīgiem, radošiem, aktīviem, mērķtiecīgiem ļaudīm, kuri ar savu darbu un sirdsdegsmi rada brīnišķīgas lietas un vērtības, tādēļ svētku laikā Saldus sporta kompleksā jau otro reizi norisināsies izstāde "Ražots Saldū", kurā iedzīvotāji un viesi varēs iepazīties gan ar uzņēmēju, gan ar pagastu pārvalžu, gan nevalstisko organizāciju piedāvājumiem.

Tā kā svētkus caurvīs teātra tēma, tad apmeklētāji jau 17. maija vakarā varēs baudīt Liepājas teātra brīvdabas izrādi "Malēnieši", bet 18. maijā ļauties teātra burvībai, svētku laikā skatoties izrādes gan Oskara Kalpaka laukumā, gan Avotu ielas skatuves, gan J. Rozentāla vēstures un mākslas muzejā, kā arī bērnu rotaļu laukumā. Ar muzikālu akcentu svētkus papildinās Andra Ērgļa un Igo uzstāšanās uz centrālās skatuves Avotu ielā. Svētku laikā Saldū varēs sastapt ielu teātra aktierus no Liepājas.

Svētku noslēguma brīvdabas dižkoncertā Kalnsētas parka estrādē "Atkal, atkal ir debesis pušu" skanēs visiem zināmas un iemīļotas dziesmas Latvijā populāru dziedātāju izpildījumā, ar krāšņiem deju uzvedumiem programmu kuplinās Saldus novada dejotāji.