Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Spēlmaņu nakts laureāts – "Dzejtaurenis"- lido pretī pavasarim

Article Image

Dejas, mūzikas un zīmējumu izrāde "Dzejtaurenis" 2012. gadu pavadīja ar ļoti nozīmīgiem notikumiem, proti, saņēma Spēlmaņu Nakts balvu nominācijā Gada izrāde bērniem vai jauniešiem, kā arī Baltijas teātra festivāla balvu par izcilību mūzikā. Tādēļ šogad "Dzejtaurenis" savu lidojumu pretī pavasarim uzsāk ar vēl lielāku prieku un iedvesmu. Rīgas skatītāji "Dzejtaureni" varēs satikt 20. aprīlī plkst. 15.00 Zirgu pastā.

"Mums ir patiess prieks, ka "Dzejtaurenis" var turpināt priecēt mazos un lielos apmeklētājus, jo mēs esam ieguldījuši ļoti lielu darbu un pašiem šķiet, ka tik ļoti maz skatītāju to ir paspējuši noskatīties! Tādēļ šo pavasari sagaidīsim dažādās Latvijas pilsētās un paldies par to Valsts Kultūrkapitāla fondam, " teic komponists un mūziķis Rihards Zaļupe.

Izrādē "Dzejtaurenis" kustība, tēli, ēnas un mūzika veidos dzejas pasauli. Projektā piedalās laikmetīgās dejas horeogrāfe un dejotāja Elīna Breice, mūziķis un komponists Rihards Zaļupe. Izrādes režisors Varis Klausītājs iedvesmojies no Aivara Neibarta dzejoļu krājuma "Taureņkaraļvalstība", kas arī ir pamats darbībai uz skatuves.

Izrāde ir veidota kamerformā, bez teksta.

Ārpus Rīgas izrādes plānotas:
22.05. Ventspilī, teātra namā Jūras Vārti;
23.05. Liepājā, Olimpiskā centra Rožu zālē.