Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Ziemeļblāzmas DZELTENĀS KRĀSAS KONCERTS

Article Image

Koncertā muzicēs Normunds Ķietis un Inita Āboliņa no populārās un tautā iemīļotās šlāgergrupas LAUKU MUZIKANTI.
Atšķirībā no tradicionālā "Lauku muzikantu" uzstāšanās stila, kas dzirdams zaļumballēs, "Dzeltenais" koncerts pils parkā būs romantisks un pārdomas rosinošs kamerkoncerts, kurā līdzās abu solistu balsīm skanēs arī akustiskā ģitāra un akordeons. Duets priecēs klausītājus gan ar publikas jau iemīļotām dziesmām, piemēram, "To jau nezin neviens", "Dzirkstošais vīns" un "Es tevi atradu sniegā", gan ar Argentīnas tango un franču musette stila instrumentālām akordeona kompozīcijām Initas Āboliņas izpildījumā. Skaņdarbus papildinās Normunda Ķieta komentāri, kas klausītājam atklās mūziķu skatījumu uz mūzikas valodā izspēlētajiem stāstiem. Abu mūziķu balsis un iedvesmojošie dziesmu teksti rada asociācijas ar Latvijas vasaras vakaru zeltaini dzelteno nokrāsu, tādēļ šo koncertu simbolizējošā krāsa būs ziemeļblāzmas dzeltenā krāsa.


Par mūziķiem

Normunds Ķietis ir dziedātājs, grupas "Lauku muzikanti" solists, daudzu dziesmu mūzikas un tekstu autors — cilvēks, kurš visu mūžu meklē saskaņu ar sevi. Lai arī pēc savas profesijas Normunds ir inženieris, visu savu mīlestību viņš ir atdevis savām sirdslietām — mūzikai un vācu valodai.

Inita Āboliņa ir akordeoniste, taustiņinstrumentāliste, aranžētāja, vairāku mūzikas albumu producente. Viņa ir pieprasīta studijas mūziķe, ir sadarbojusies ar A. Medni, N. Rutuli, J. Kulakovu, I. Kalniņu un citiem mūziķiem un komponistiem. I. Āboliņas solo projekts "Zelta akordeons 2" tika nominēts Latvijas ierakstu kompānijas gada balvai kategorijā "Labākais instrumentālās mūzikas albums".