Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Lieldienu pasākumi Rīgā 2024

Piedalies.lv - Lieldienu pasākumi Rīgā 2024

Rīgā šogad Lieldienas solās būt īpaši krāsainas un daudzveidīgas, piedāvājot bagātīgu programmu gan lieliem, gan maziem. Svētki iesāksies ar garīgās mūzikas koncertiem, izstādēm un tematiskām darbnīcām, bet tālākās dienās piedāvājumā būs īstas Lieldienu šūpoles, sadziedāšanās, jautras rotaļas un pikniks Mežaparkā. Lieldienu sajūtu Rīgā šogad radīs krāsas un latvju rakstu motīvi, ar ko tiks izrotāta pilsētvide, simbolizējot pavasari un dabas atmodu.

No 26. marta līdz 7. aprīlim Rīgas Jūgendstila centrā būs skatāma izstāde "Jūgendstila Lieldienas", kurā varēs apskatīt Lieldienu tematikai veltītus rotājumus un 20. gs. sākuma priekšmetus. Savukārt 27. martā VEF Kultūras pilī gaidāms koncerts "Putnu māte putnus sauca", kurā piedalīsies pazīstami mākslinieki. 28., 29. un 30. martā Rīgas porcelāna muzejā norisināsies radošā darbnīca “Lieldienas”, kurā varēs dekorēt porcelāna šķīvjus.

31. martā un 1. aprīlī iedzīvotājiem būs iespēja izšūpoties īpaši izvietotajās "Saules šūpotnēs" dažādās pilsētas vietās. 31. martā Pārdaugavā notiks svētku pasākums ar sadziedāšanos un rotaļām, bet 1. aprīlī VEF Kultūras pilī gaidāms pasākums "Riti, riti, Saulīte!", kurā piedalīsies Ilga Reizniece un Māris Muktupāvels.

Lieldienu svētkus noslēgs Pavasara festivāla “Windstream” koncerts "Parīzes iedvesmotie" 12. aprīlī, kurā piedalīsies Adelaide Ferjēra un orķestris "Rīga".

Šie svētki Rīgā piedāvās unikālu iespēju gan iepazīties ar latviešu Lieldienu tradīcijām, gan baudīt mākslu un mūziku, kas bagātīgi papildina pavasara svētku atmosfēru.