Latviešu Русский English Deutsch Français Türkçe


Festivāls Artissimo Taiko Drummers (Japāna) - Jūrmala, 14.augusts

Piedalies.lv - Festivāls Artissimo Taiko Drummers (Japāna) - Jūrmala, 14.augusts

14. augustā, plkst. 19.00, Dzintaru koncertzāle, Jūrmala, kļūs par epicentru skanīgai un enerģiskai mūzikas pieredzei. Īpašu noslēgumu Artissimo festivālam piedāvās leģendāra taiko bundzinieku grupa no Japānas ar Džodži Hirotu priekšgalā.

Taiko - Bungu Brīnums

Teikt vienkārši, ka taiko ir lielvēdera bungas, nozīmētu nepateikt neko. Šis instruments aizsākās aptuveni pirms diviem tūkstošiem gadu. Taiko bungās mīt mistika un dvēsele, kuras skaņas caurvijušas dievnamus, valdnieku pilis, teātrus, pļaujas un kara laukus. Bungu korpusam nepieciešami milzīgi koki, bet membrānas tiek veidotas no govju ādām īpašā veidā. Šīs bungu skaņas iedarbība ir tik pirmatnēja un spēcīga, ka grūti to aprakstīt.

Džodži Hirota un Taiko Drummers

Viens no leģendārākajiem japāņu mūziķiem, Džodži Hirota, kopā ar Taiko Drummers uz Dzintaru koncertzāles skatuves demonstrēs savu mākslu. Džodži Hirota dzīvo Anglijā un ir slavens ne tikai kā bungu virtuozs, bet arī kā japāņu flautas spēlētājs, komponists un dziedātājs. Viņš ir cieši sadarbojies ar world music nekronēto karali Pīteru Geibrielu.

Džodži Hirotas ansamblis ir pazīstams ar saviem dzīvotspējīgiem sinhronajiem priekšnesumiem un enerģētisko vēstījumu. Grupas uzstāšanās spēj hipnotizēt un aizraut jebkuru skatītāju.

Papildus informācija

Taiko grupas mūzicēšana kļuva populāra Japānā 50. gadu sākumā. No maziem ansambļiem izauga līdz pat pieci tūkstošiem taiko grupu, kas eksperimentēja un meklēja jaunas skaņas, pievienojot bambusa flautas un tautiskos stīgu instrumentus. Šīs grupas radīja krāsainu un emocionāli bagātu priekšnesumu.

Džodži Hirota ir ievērojams mākslinieks ar bagātu karjeru. Viņš ir bijis teātra Red Budha un deju kompānijas Lindsay Kemp mākslinieciskais vadītājs un perkusionists. Viņa sacerētās un izpildītās mūzikas daudzkārt koncertējušas Eiropā, Kanādā, ASV, Dienvidamerikā un Japānā. Hirota ir ieskaņojis sešus soloalbumus un sadarbojies ar izcilām pasaules orķestriem, kā arī piedalījies WOMAD festivālā.

Pasaules Slavenības

Ansamblis Taiko Drummers kopā ar Džodži Hirotu ir uzstājies uz daudzām nozīmīgām skatuvēm, tostarp Vemblija stadionā Londonā. Biļetes uz viņu koncertiem vienmēr tiek pilnībā izpārdotas.

Noslēgums

Neizlaidiet iespēju piedzīvot šo unikālo un dzīvotspējīgo priekšnesumu 14. augustā Dzintaru koncertzālē. Tā ir unikāla iespēja iepazīt taiko burvību un ļauties tās maģijai!

Festivāls Artissimo Taiko Drummers (Japāna) sola būt neaizmirstams notikums ikvienam, kurš to piedzīvos.