Latviešu Русский English Deutsch Français Türkçe


Koncerts Jānis Lūsēns un Zigfrīds Muktupāvels - Aizkraukle, 15.augusts

Piedalies.lv - Koncerts Jānis Lūsēns un Zigfrīds Muktupāvels - Aizkraukle, 15.augusts

Aizkraukles Vēstures un mākslas muzeja "Kalna Ziedi" dārzā, 15. augustā plkst. 20.00, notiks unikāls koncerts, kura laikā uzstāsies izcilais komponists Jānis Lūsēns un talantīgais dziedātājs Zigfrīds Muktupāvels. Šo koncertu veidos dziesmas, kuras komponists radījis tieši Zigfrīda Muktupāvela unikālajai balsij. Pateicoties abu mākslinieku izcilajai sadarbībai, tās ir kļuvušas par vispasaules kultūras mantojumu.

Muzikālā Sadarbība

Jāņa Lūsēna un Zigfrīda Muktupāvela sadarbība aizsākās tālajā 1985. gadā, kad Liepājas teātra uzvedumam "Māte un Neitronbumba" bija nepieciešams galvenās lomas izpildītājs. No tā laika abu mākslinieku radošā saite tikai stiprinājās. Zigfrīds Muktupāvels kļuva par nozīmīgu dalībnieku Lūsēna Liepājas ansamblī "Neptūns" un vēlāk grupā "Zodiaks". Ar šo ansambli viņi sasniedza lielus panākumus, tostarp ieguva Grand Prix un augstas vietas festivālā "Liepājas Dzintars".

Panākumi Festivālos un Teātrī

Zigfrīda Muktupāvela karjerai nozīmīga bija arī dalība festivālā "Jūrmala 88", kurā viņš izcīnīja 2. vietu ar Jāņa Lūsēna dziesmu un Imanta Ziedoņa vārdiem "Tautas laiks". Abu mākslinieku sadarbība radīja neaizmirstamas muzikālās performances, tajā skaitā rokoperā "Kaupēn, mans mīļais" un mistērijā "Sapnis un mīlestība".

Dziesmu Cikli un Koncerti

Jānis Lūsēns speciāli Zigfrīda Muktupāvela balsij ir uzrakstījis vairākus dziesmu ciklus, piemēram, "Zelta sirds" (2009) ar Kārļa Skalbes dzeju un "Kad mīlestība dzimst" (2015), kas bija Ziemassvētku laikam veltīts cikls. Abi mākslinieki atkal uzstājās kopā arī ciklā “Satikt Čaku” (2022), apliecinot savu neatkārtojamo sadarbību.

Biļešu Informācija

Biļešu cenas sākas no 20 €. 

Nākot uz šo vienreizējo notikumu, jūs piedzīvosiet nacionālās kultūras ziedu, ko veido divu izcilu mākslinieku harmoniska sadarbība. Nāciet un izbaudiet maģisku vakaru Aizkrauklē, muzeja "Kalna Ziedi" dārzā!