Latviešu Русский English Deutsch Français Türkçe


John Maus koncerts - Rīga, 13.novembris

13. novembrī koncerttelpā “Tu jau zini Kur” (Tallinas iela 10-3) uzstāsies amerikāņu alternatīvais popmūziķis Džons Mauss (John Maus). Koncerts sāksies plkst. 20:00, un tas sola klausītājiem neaizmirstamu vakaru ar netradicionālo sintpopu.

Kas ir Džons Mauss?

Džons Mauss rada satīrisku, nevērīgu sintpopu ar atsaucēm uz 80. gadu popkultūru. Izcilais mūziķis ir doktora grāda kandidāts politiskajā filozofijā un ir arī apguvis mūzikas kompozīciju. Viņa mūzika izceļas ar nepastarpinātu emocionālu patosu, ko grūti nepamanīt, lai gan daudzas viņa dziesmas rada iespaidu, ka tās nevar uztvert pilnīgi nopietni.

Slavas un kritikas apvienojums

Laikraksts “The New York Times” Mausu raksturo kā “savdabīgu popzvaigzni,” savukārt mūzikas kritikas portāls “Pitchfork” - par “pancīgu intelektuāli.” NASTY Magazine pat norāda, ka “kulta mūziķa” statuss viņam patiešām piestāv.

Tomēr, ne visi vērtējumi ir pozitīvi. Medijs “Slant Magazine” apraksta Mausa daiļradi kā nepieejamu un maksimāli pretenciozu. Līdzīgi, portāls “Drowned in Sound” salīdzina Mausa dziedāšanu ar “defekāciju caur muti.” Interesanti, ka tās pašas īpašības, kas izraisa šāda veida kritiku, vienlaikus piesaista arī daudz uzticīgu fanu.

Neatkārtojamais stils

Mausa mūzika bieži liek aizdomāties par viņa interesi gan par filozofiju, gan mūzikas vēsturi. Lai gan Džona Mausa darbos atspoguļojas 80. gadu sintpopa ietekmes, viņa mūzika ir pārpilna ar neparedzētiem pavērsieniem un humoru, kas padara to īpašu. Kā raksta “The New York Times,” Mauss rada “fantāzijas par astoņdesmito gadu sintpopu, kas robežojas ar parodijām.”

Biļešu informācija

Pirmo biļešu cena 22 EUR. Vēlāk biļetes maksās 26 EUR un pie ieejas to cena būs 30 EUR. Nepalaid garām iespēju piedzīvot unikālo Džona Mausa priekšnesumu!