Latviešu Русский English Deutsch Français Türkçe


Bahs - Rīgas Sv.Pāvila evaņģēliski luteriskā baznīca, 14.decembris

  1. decembrī plkst. 19.00 Rīgas Sv. Pāvila evaņģēliski luteriskajā baznīcā skanēs Bahs - mūzika no kosmosa. Šis būs unikāls koncerts sveču gaismā, kurā atklāsies Johana Sebastiana Baha muzikālais mantojums.

Par koncertu

Johana Baha mūzika ir apvīta ar vairākiem epitetiem: kosmiska, mūžīga, sfēru mūzika. Viņa trīs skaņdarbu fragmenti ir ierakstīti Zelta platē, kas tika nosūtīta kosmosā ar Vojager zondi 1977. gadā, gadījumam, ja notiktu tikšanās ar saprātīgām dzīvības formām ārpus zemes. Pēc "The New York Times" vērtējuma, Bahs ir starp tiem komponistiem, kuri radījuši šedevrus, kas pārsniedz laika robežas.

Īpašie viesi

Koncertā piedalīsies viena no Latvijas labākajām ērģelniecēm - Ilona Birģele. Ilona ir Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas absolvente un mācījusies Enshedas Mūzikas konservatorijā. Viņa ir pazīstama kā Sv. Jēkaba katedrāles galvenā ērģelniece un ir daudzu starptautisku konkursu un festivālu laureāte.

Kopā ar viņu uzstāsies čelliste Irina Vilegžanina un ērģelniece Diāna Jaunzeme-Portnaja, kura duetā ar Ilonu Birģeli izpildīs monumentālo Brandenburgas koncertu Fa mažorā.

Programma un norises vieta

Koncerts notiks Rīgas Sv. Pāvila baznīcā, kur būs dzirdamas 1912. gadā būvētās E.F. Walcker & Co ērģeles. Šīs firmas instrumenti joprojām tiek uzskatīti par vieniem no labākajiem pasaulē. Koncerta ilgums ir aptuveni 1 stunda un 10 minūtes.

mūziķi atrodas balkonā, pie ērģelēm. iespējama skatuves dūmu un teātra apgaismojumu izmantošana.

Biļešu cenas

14.00 - 22.00 Eur