Latviešu Русский English Deutsch Français Türkçe


Koncertprogramma Ieslēdz Gaismu! - Kalnciema kvartāls, 19.septembris

Vokālā grupa Neaizmirstulītes aicina uz dzejas mēneša rudens akustisko koncertu "Ieslēdz Gaismu!” 19.septembrī, plkst.19.00, Kalnciema kvartālā. Kopā ar pianistu Matīsu Žilinski un dzejnieci Ingu Pizāni ir izveidota jauna akustiska koncertprogramma balsij, klavierēm, dzejai un improvizācijai, kurā lieliski savijas Latvijas un ārzemju leģendas, tādas kā ABBA, Andrew Sisters un pašmāju latviešu estrādes dižgari - Raimonds Pauls, Ringolds Ore, Lolita Vambute un citi, sievišķīgā daudzbalsībā - Neaizmirstulīšu dziedājumā (Laura Goba, Madara Orola un Elīna Ose).

Mākslinieki un Mūzika

Latviešu estrādes un ārzemju klasika tiks apvienota ar laikmetīgo - vokālās grupas dalībnieces un komponistes Elīnas Oses radītiem oriģināldarbiem (viena no tām - vasarā izdotā dziesma “Pieneņu nakts”), kas tapuši, iedvesmojoties no mūsdienu latviešu dzejnieces Ingas Pizānes darbiem. Arī jaunais, talantīgais pianists Matīss Žilinskis ir piekritis Neaizmirstulītēm radīt jaundarbu, kā pirmatskaņojumu dzirdēsiet Kalnciema kvartālā.

Koncerta Programma

Īpaša vieta šajā programmā ir atvēlēta improvizācijai, kur mūzika, dzeja un uz vietas radītais teksts ienesīs unikalitātes un tagadnes enerģiju. Dzeja ar sievišķīgiem detektīvromāna cienīgiem nospiedumiem atsauc atmiņā kņudinošas sajūtas un jutekliskas emocijas no vasarīgām mīlas pūsmām līdz rudens pīlādžu rūgtumam. Šis emocionālais stāvoklis projicējies mūzikā, kas vīsies ar rudenīgām krāsu gammām, kad nu jau teju ir jāieslēdz gaisma, ir rudens!

Es saceru jumtus, zem kuriem mums pamukt no lietus.
Es saceru zoles, pie kurām pieķepis rūgtums, par vasaras aiziešanu.
Un mūsu smieklus, mēģinot to dabūt nost.
Es saceru pilsētas, kurās mēs nejauši satikāmies,
Es saceru durvis, pa kurām Tu pārnāc ar sarkanām dālijām un pīlādžu vīnu,
Un čības, kurās Tu iekāp uz palikšanu.
/Inga Pizāne/

Par Neaizmirstulītēm

Kvartets "Neaizmirstulītes" ir guvis atpazīstamību Latvijā, izpildot 50.–80. gadu spilgtākās latviešu un pasaules estrādes dziesmas, uzstājoties kopā ar Laimi Rācenāju, Jelgavas kamerorķestri, Jelgavas bigbendu un citiem lieliskiem sastāviem un māksliniekiem.

Tiekamies, “Ieslēdz gaismu!” 19.septembrī, plkst.19.00, Kalnciema kvartālā!

Cena: 23.80 Eur