Latviešu Русский English Deutsch Français Türkçe


The HU - Rīga, 8.septembris

Mongoļu folkmetāla grupa The HU ir unikāla parādība mūzikas pasaulē. Viņi apvieno rīkles dziedājumus un senos mongoļu instrumentus ar smagā metāla skaņu estētiku. Viņu mūzika ir iedvesmota no Mongoļu impērijas vēstures, un tas piešķir viņiem īpašu izteiksmīgumu un plašumu.

Par mūziķiem

The HU tika dibināta 2016. gadā, kad dziedātājs Bayarmagnai "Dashka" Dashdondog nolēma izveidot grupu, kurā apvienotu mongoļu tradicionālo mūziku un smago metālu. Grupas pamatsastāvā darbojas Galbadrakh "Gala" Tsendbaatar, Nyamjantsan "Jaya" Galsanjamts, Enkhsaikhan "Enkush" Batjargal un Temuulen "Temka" Naranbaatar. Viņi spēlē tādus instrumentus kā zirgagalvas vijoli un tovshuur, ko mongoļi spēlējuši pirms kaujām.

Starptautiskie Panākumi

  1. gadā The HU publicēja pirmās divas dziesmas kanālā YouTube - "Yuve Yuve Yu" un "Wolf Totem," kas ātri vien kļuva populāras. Dziesma "Wolf Totem" sasniedza pirmo vietu Billboard's Hard Rock Digital Song Sales topā, padarot The HU par pirmo mongoļu grupu, kas iekļuvusi šajā topā. Viņu debijas albums "The Gereg" iznāca 2019. gadā un iegāja vēsturē kā ļoti veiksmīgs albums gan Mongolijā, gan ārpus tās robežām.

Koncerts Rīgā

The HU koncerts notiks 8. septembrī koncertzālē Palladium Rīga. Tas būs neparasts un aizraujošs muzikas piedzīvojums, kurā skanēs gan rīkles dziedājumi, gan tradicionālie un smagā metāla instrumenti.

Biļešu cenas

Biļetes cena: 50–100 EUR.