Koncerts Sapņi un mīlestība - Salacgrīva, 18.oktobris

Soprāns Ilze Grēvele-Skaraine, Latvijas Nacionālās Operas solists Rihards Millers un koncertmeistare Ērika Millere aicina uz neaizmirstamu mūzikas piedzīvojumu. Koncerts "Sapņi un mīlestība" piedāvās klausītājiem krāšņu latviešu mūzikas spektru, sniedzot iespēju ceļot cauri 120 gadiem latviešu muzikālajā vēsturē.

Programmas bagātība un daudzveidība

Programmas ietvaros klausītāji dzirdēs gan Emīla Dārziņa Melanholisko valsi, kas aranžēts klavierēm, gan arī populāras solo dziesmas no klasiskajiem latviešu komponistiem kā Alfrēds Kalniņš, Mārtiņš Zariņš, un Lūcija Garūta. Bez tam, tiks uzvestas arī Jāņa Lūsēna un Ērika Ešenvalda skaņdarbu dziesmas "Šī mūzika" un "Dvēseles dziesma", kas atklāj latviešu dvēseles un ticības kodu.

Lieliska mūzika

Viens no īpašākajiem koncertprogrammas stūrakmeņiem būs Marģera Zariņa 1952. gadā tapušais cikls “Sudrabota gaisma”. Šis vokālās kamermūzikas paraugs tiek reti atskaņots, un tā noklausīšanās solās būt patiešām saviļņojošs pieredzējums.

Latgaliešu tautas dziesmu atskaņojumi

Koncertā tiks iekļautas arī īpašas latgaliešu tautasdziesmu aranžijas, kas tapušas Riharda Kalsona un Artura Maskata kompozīcijās. Šīs skaņdarbu apdares piešķirs koncertam īpašu kolorītu un nodrošinās klausītājiem vērtīgu ieskatu latviešu kultūras bagātībā.

Latviešu mūzika

Latviešu mūzikas programmas vienmēr ir bijušas sirsnīgi gaidītas, un klausītāji tās novērtē ar lielu sajūsmu. Koncerts "Sapņi un mīlestība" ir pierādījums tam, cik dziļa un nebeidzami interesanta ir mūsu latviešu mūzikas pasaule, kā arī apliecinājums tam, ka publika vienmēr ir izslāpusi un sailgojusies pēc šādiem unikāliem priekšnesumiem.

Biļešu cenas

10.00 EUR

Nepalaid garām iespēju baudīt šo īpašo mūzikas mirkli, kas notiks 18. oktobrī, plkst. 19:00 Salacgrīvas kultūras centrā.