Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Merila Strīpa saņem BAFTA godalgu par lomu filmā "Dzelzs lēdija"

Article Image

12.februārī Londonas Karaliskajā operas namā pasniegtas prestižās Britu kinoakadēmijas BAFTA (The British Academy of Film and Television Arts) godalgas. Par gada labāko filmu tika atzīta režisora Mišela Hazanavičusa filma "Mākslinieks" ("The Artist"), kas tika nominēta 12 kategorijās. Filma triumfēja arī labākā režisora, aktiera (Žans Dižardēns), scenārija, operatora darba, mūzikas un tērpu dizaina kategorijās. Atgādinām, ka filmu "Mākslinieks" joprojām izrāda Rīgas kinoteātros.
Par izcilu sniegumu filmā "Dzelzs lēdija" ("The Iron Lady") labākās aktrises godalga tika pasniegta Merilai Strīpai. Jāpiebilst, ka par šo lomu viņa jau saņēmusi Zelta Globusa godalgu, kā arī pretendē uz Oskara balvu labākās aktrises kategorijā. Merilai Strīpai šī ir jau piecpadsmitā (!) Oskara nominācija, aktrise līdz šim saņēmusi divus Oskarus, kā arī vairākus desmitus citu godalgu.

"Dzelzs lēdija" Latvijas pirmizrādi piedzīvo 17.februārī. Filma ir intīms stāsts par premjerministri Mārgaretu Tečeri, vienu no ietekmīgākajām 20.gadsimta sievietēm. Lente balstīta uz patiesiem notikumiem un attēlo Lielbritānijas pirmās un līdz šim vienīgās premjerministres gaitas.

Savukārt spiegu trilleris "Skārdnieks, drēbnieks, zaldāts, spiegs" ("Tinker Tailor Soldier Spy") tika atzīts par labāko britu filmu. Lente tika godalgota arī labākā adaptētā scenārija kategorijā.

Avots:KN3