Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Starptautiskais mūzikas festivāls LABA DABA

Article Image

LABA DABA ir starptautisks mūzikas festivāls, kas norisināsies no 3. līdz 5. augustam un norises vieta būs nemainīga: Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā "Ratnieki", Līgatnes pagastā, Līgatnes novadā. Arī šoreiz tas būs piesātināts ar jaukām un patīkamām emocijām un dažādu labu mūziku. Piedalīsies vairāk kā 50 grupas un DJ apvienības. Kā ir teikuši vairāki LABADABA draugi: "Jau pasākuma pēdējā dienā sākam gaidīt nākamo festivālu".

Kopumā festivāls piedāvās dažādas regeja, etno-folka, roka, elektro un citas mūzikas variācijas, kā arī bagātu papildprogrammu ar radošām, aizraujošām un izzinošām aktivitātēm visām paaudzēm.

Festivāla producenti SIA "Pareizā ķīmija" un radio "Naba" atklāj pirmās grupas, kas muzicēs šogad.

Festivālā savu dalību kā pirmie apstiprinājuši viesmākslinieki "Dub syndicate" (Jamaika), "Spiritual seasons" (Ukraina), "Solitude" (Lielbritānija), "Clubroot" (Lielbritānija), "The Capital beat" (Somija)

Šogad festivālā viesosies un publiku izklaidēs viens no regeja mūzikas pasaules grandiem "Dub syndicate". Plaši zināmā londonieša, UK ierakstu ražotāja, Adrian Sherwood dibinātā Jamaikas dub regeja grupa. Sākotnēji attīstījusies no Creation Rebel, radot klasiskus dub skaņdarbus. Taču līdz ar grupas trešo albumu tika radīts jauns, eksperimentāls un vairāk tehnoloģisks dub regeja izpildījums.
Tas nekas, ka Somijā dzīvo Ziemassvētku vecītis, elfi un sniegbaltītes, astoņu puišu muzikālajai apvienībai no Espoo-Helsinkiem "The Capital beat" ir Jamaikas saule sirdī. Lai arī "The Capital beat" kļuvuši par visu laiku populārāko regeja grupu Somijā, viņu ritmiskos gabalus spēlē arī ārpus Somijas robežām, gūstot panākumus lielajās ASV radiostacijās, kā arī mazākās stacijās Eiropā, Āzijā un Austrālijā.

Ukraiņu grupa "Spiritual seasons" dibināta 1994.gadā un līdz pat 2004.gadam pastāvēja tikai kā studijas projekts. Sākotnēji muzikālā kolektīva stilu varēja definēt kā britu tautas balādi (britu folkmūziku), bet 2001.gadā repertuārā sāka parādīties arī īru folkmūzika. Tādējādi saplūstot šiem diviem atšķirīgajiem stiliem ir izveidojies "Spiritual seasons" mākslinieciskais pamats.

Labāko no savas performances festivālā parādīs šokolādi un aviokompāniju bez bagāžas maksas mīlošais Lielbritānijas mūziķis "Solitude", kura muzikālais lauciņš ir 2-step / dub / experimental. Mākslinieks aizvadījis daudz veiksmīgus koncertus vairākās pasaules valstīs: Bulgārijā, Polijā, Zviedrijā, Čehijā, Slovākijā un citur. Tagad arī Latvijas dubstep cienītājiem būs iespēja baudīt šī mūzikas žanra dzimtās zemes mākslinieka kvalitatīvo performanci.

Festivālā, kas noris pie dabas krūts, labi iederēsies dūmakaini atmosfērisks dubstep Lielbritānijā plaši pazīstamā Daniel Richmond jeb "Clubroot" izpildījumā. Sākotnēji ietekmējies no drum’n’bass grandiem Ed Rush un Optical, Clubroot ir atradis un attīstījis savu patīkami atmosfērisko skanējumu dubstepam raksturīgajās spēcīgajās baslīnijās.
Latviju pārstāvēs Haralds Sīmanis, "Striķis", "Auļi", "Pulse effect", "Tesa", "Starmetis", "PND", "HMP?", "Eskimo", "Gaujarts", "Sound religion", "Mango!", "Kuchenbeat", "Suņa stunda", "Sus dungo", "Dzeltenie pastnieki", "Trakula", "Tramplīni" un citi.

Aicinām LABADABA draugus līdz marta izskaņai iegādāties ieejas biļetes festivālā par izdevīgākām cenām: šobrīd festivāla ieejas biļete nopērkama par Ls 20,00, savukārt grupas biļete 5 personām - par Ls 90,00. Festivāla piedāvājums pusaudžiem no 12 līdz 18 gadiem par Ls 10,00 un šī cena paliks nemainīga. Bērniem līdz 12 gadiem ieeja arī šogad bez maksas.

Biļetes pieejamas visās biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv.