Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Kristaps Janičenoks par gaidāmo cīņu pret Bilbao

Article Image

"VEF Rīga" kapteinis Kristaps Janičenoks dalās savās pārdomās par gaidāmo ULEB Eiropas kausa izcīņas spēli pret Spānijas klubu "Bilbao Basket".

"Par motivāciju un koncentrēšanos vispār nav runa, jo šī ir mājas spēle, kas jāuzvar, ja gribam sasniegt nākamo kārtu Eiropas kausā. Runājot par Bilbao komandu, tā ir savā ziņā līdzīga Valensijai, jo arī tajā ir ļoti labi un pieredzējuši spēlētāji, kas spēlē gudru basketbolu. Atšķirība vienīgi ir tāda, ka Bilbao spēlē mazliet lēnāk un pragmatiskāk – izteiktu grieķu basketbolu. Tas skaidrojams ar treneri (Foti Katsikari), kurš ir grieķis. Tāpat viņu saspēles vadītājs (Nikoss Zizis) un viens no uzbrukuma līderiem (Kostas Vasiliadis) ir grieķi."

Iepriekšējos četrus gadus "Bilbao Basket" sastāvā spēlēja Latvijas basketbolists Jānis Blūms, kurš par savu bijušo komandu nav liedzis padomu arī Kristapam. "Mēs ar Jāni sazināmies diezgan bieži un par šo spēli kādu laiku jau esam runājuši. Protams, viņš man ir pastāstījis pāris lietas, kas būs noderīgas un izmantojamas mūsu labā."

Pagājušajā nedēļā Eiropas kausa TOP16 fāzes pirmajā spēlē Bilbao piedzīvoja negaidītu zaudējumu savā laukumā, piekāpjoties čehu "CEZ Nymburk" ar 83:85. Kristaps uzskata, ka spāņi būs ņēmuši vērā savu mācību. "Tajā spēlē čehi meta iekšā gandrīz visu iespējamo, kas ievērojami palīdzēja gūt uzvaru, taču uzskatu, ka Bilbao būs mācījušies no savām kļūdām. "CEZ Nymburk" pierādīja, ka Bilbao ir uzvarama, taču nekopēsim čehu stilu. Tā vietā spēlēsim savu spēli."

"Bilbao Basket", kas pēdējos gados sevi pierādījusi kā viena no elites Spānijas basketbola komandām, Latvijā viesojas pirmo reizi. Vefiņa kapteinis aicina fanus izmantot šādu iespēju un apmeklēt spēli klātienē, lai atbalstītu vefiešus: "Fani ir ļoti svarīga spēles sastāvdaļa, tāpēc mēs būsim ļoti priecīgi, ja otrdienas vakarā Arēnas tribīnes būtu pilnas. Ja kādam nepieciešama īpaša motivācija spēles apmeklēšanai, tad varu atgādināt, ka Bilbao ir pagājušās sezonas TOP8 komanda Eirolīgā."

ULEB Eiropas kausa izcīņas TOP16 spēle starp "VEF Rīga" un "Bilbao Basket" notiks otrdien, 15. janvārī. Tās sākums Arēnā Rīga plkst. 19:30. Biļetes uz spēli ir iegādājamas "Biļešu servisa" kasēs – to cena 3 Ls, skolēniem, uzrādot apliecību, 1,50 Ls.

vefriga.lv