Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


"VEF Rīga" rezultatīvākā komanda, Roulends lietderīgākais spēlētājs

Article Image

Noslēdzoties VTB Vienotās līgas regulārajai sezonai, noskaidrojušies arī līderi dažādos statistiskas rādītājos. "VEF Rīga" kļuvusi par VTB Vienotās līgas regulārās sezonas rezultatīvāko komandu, esot pirmajā vietā pēc vidēji vienā spēlē iemestajiem punktiem – 84,6.

Augstvērtīga bijusi arī vefiešu produktivitāte, kas tiek mērīta ar lietderības koeficientu. "VEF Rīga" ierindojās 4. vietā ar vidējo lietderības koeficientu 91,3. Produktīvāk VTB Vienotās līgas regulārās sezonas laikā darbojušās vien trīs Eirolīgas TOP16 komandas – Kauņas "Žalgiris" (98,3), Maskavas apgabala "Khimki" (97,8), kā arī Maskavas CSKA (91,3).

"VEF Rīga" arī ir starp labākajām metienu izpildītājām visā līgā. Soda metienos ar 77,7% precizitāti vefieši ir otrajā vietā, divpunktu metienos (54%) ir trešā vieta, bet trīspunktniekos tiek noslēgts labāko piecinieks (36,9%).

Ielūkojoties VTB Vienotās līgas spēlētāju individuālajos statistikas rādītājos, vairākās nozīmīgās kategorijās pie labākajiem atrodams Vefiņa saspēles vadītāja Īdžeja Roulenda vārds. Lietderībā Īdžejs ierindojās 1. vietā ar koeficientu 20,8. Aiz viņa sekoja tādi spēlētāji kā Ukrainas kluba "Donetsk" lietuviešu spēka uzbrucējs Darjuss Songaila (19,1) un Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban" amerikāņu saspēles vadītājs Niks Kalatess (17,1).

Absolūts līderis visā līgā Roulends bija arī rezultativitātē – gan kopā iemestajos punktos (308), gan vidēji spēlē gūtajos punktos (17,1). Otrajā vietā palika Samāras "Krasnye Krylia" amerikāņu uzbrūkošais aizsargs Česters Simonss (17,0), bet trešais bija Songaila (16,5). Otrs rezultatīvākais vefietis VTB Vienotās līgas regulārajā čempionātā bija Kristaps Janičenoks, kurš ar vidēji 12,6 punktiem spēlē ierindojās 23. vietā.

Rezultatīvajās piespēlēs starp labākajiem arī iekļuvis Īdžejs Roulends, kurš ierindojās 3. vietā. Viņam vidēji mačā 5,9 piespēles, bet priekšā divi citi amerikāņi – Ārons Mailzs (7,3 rez. piesp., "Krasnye Krylia") un Lins Grīrs (6,4 rez. piesp., "Azovmash").

Skatoties pēc kopā iemestajiem trīspunktniekiem, labāko pieciniekā ir divi vefieši – Donāts Zavacks (40 trīspunktnieki) un Kristaps Janičenoks (36), kuriem attiecīgi 4. un 5. vieta. Labākais šajā rādītājā bijis Viļņas "Lietuvos Rytas" sastāvā esošais latviešu basketbolists Jānis Blūms, kurš iemetis 45 trīspunktniekus. Zavacks kļuvis arī par trešo precīzāko trīspunktu metienu izpildītāju, tālmetienus realizējot ar 46,5% precizitāti. Precīzāk par viņu metuši tikai divi spēlētāji – Jānis Blūms (48,4%) un Džimijs Berons (49,2%) no Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban".

Divpunktu metienu precizitātē pie precīzākajiem metējiem iekļuvis Roulends, kurš ir 9. vietā ar 56,8% precizitāti. Jāpiebilst, ka divpunktu metienu precizitātē Roulends ir labākais no aizsargu pozīcijā spēlējošajiem basketbolistiem. Tāpat Roulends ir labāko desmitniekā soda metienu precizitātē – iemesti 63 no 75 mēģinājumiem (84%), kas dod 7. vieta līgā.

Vefietis ar labāko +/- rādītāju ir Dairis Bertāns, kuram atrodoties laukumā, komandai veicies vislabāk. Esot laukumā Dairim, vidēji mačā tajā laikā sprīdī "VEF Rīga" ieguvusi virsroku ar +4,5 punktiem. Nākamie labākie šajā kategorijā mūsu komandā bija Gatis Jahovičs (+4,1), Antans Kavaļausks (+4,0) un Kaspars Bērziņš (+3,7).