Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Sigulda Jazz festivāls 02.06.2012

Article Image

Ar otro starptautisko džeza festivālu "Sigulda Jazz" 2012. gada 2. jūnijā tiek atklāta brīvdabas mūzikas festivālu sezona Latvijā. Festivāla mērķis ir sniegt pozitīvu gaisotni un saturīgu sestdienas atpūtu visiem labas mūzikas cienītājiem. Koncertiem tiek atlasīti mūziķi, kas spēj sarežģītu un nopietnu mūziku padarīt viegli uztveramu un saprotamu visiem,- arī tiem, kuriem iepriekš nav bijusi saskarsme ar džezu visās šī žanra izpausmēs. Šajā pasākumā neskanēs akadēmiski sarežģīta koncertzālei piederīga mūzika, ar kuru parasti asociējas termins "džezs".

Visas dienas garumā līdz pat pusnaktij Siguldas pilsdrupu estrādē skanēs smooth jazz, funk un big band mūzika. Ne velti festivāla devīze ir "Džezs skolo, bet fanks sludina", kas aizgūta no James Blood Ulmer viedajiem vārdiem "Jazz Is The Teacher, Funk is The Preacher".

Festivālu kuplinās virkne izcilu un daudzsološu pašmāju mākslinieku, kā arī viesmūziķi no ārzemēm. Daudzi atcerēsies 2011. gada festivālu ar Ginta Žilinska spīdošo solo Raphael Wressnig Trio sastāvā, Siguldas bigbenda atskaņoto Raphael Wressnig skaņdarbu ar pašu autoru pie ēŗģelēm. Šī tradīcija tiks turpināta, jo tieši starptautiska mūziķu sadarbība padara jebkuru mūzikas saietu par īstu Festivālu!

Jau plkst.16:00 festivāla koncertus atklās Latvijas džeza jaunā paaudze, bet pašā noslēgumā notiks Jam Session.

Paralēli festivāla koncertiem Jaunās pils telpās tiks rādītas dokumentālās filmas par džeza vēsturi un attīstību. Turpat notiks arī meistarklases. Festivāla norises vietā būs apskatāma džezam veltīta fotogrāfiju izstāde no Baltijas lielākās džeza un blūza fotogrāfiju kolekcijas "Roots and Fruits". LP bodē būs iespēja par saprātīgu cenu iegādāties skaņuplates, kā arī slavenāko džeza un blūza izdevniecību ierakstus. Darbosies arī kafejnīcas un bāri. Noslēgumā plkst. 01:30 uz Rīgu dosies muzikālais "A" vilciens (nosaukums aizgūts no Duke Ellington "Take the A Train"), kura pasažierus izklaidēs džeza mūziķi.

Ir padomāts arī par apmeklētajiem ar īpašām vajadzībām: transporta novietošanai ir rezervētas vietas Jaunās pils teritorijā iespējami tuvu ieejai estrādē, bet koncerta norises vietā ir rezervētas sēdvietas apmeklētājiem. Pasākumā drīkstēs fotogrāfēt un filmēt nekomerciālām vajadzībām un netraucējot apkārtējiem.
Rīko: Latvijas Blūza atbalsta biedrība sadarbībā ar Siguldas novada domi.

Informācija par meistarklasi un festivālu – http://www.jazzfest.lv
Biļetes uz Sigulda Jazz nopērkamas Biļešu servisa kasēs visā Latvijā un http://www.bilesuserviss.lv.