Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Dizaina diplomandu dienas "Radars 2012"

Article Image

No 2012. gada 1. jūnija līdz 30. jūnijam Latvijas Mākslas akadēmijā norisināsies Dizaina diplomandu dienas "Radars 2012", kuru ietvaros būs skatāma jauno dizaineru izstāde, kā arī notiks seminārs un dizaina diplomandu prezentācijas, uz kurām aicināti visi interesenti. Dizaina diplomandu dienās piedalās Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas Funkcionālā dizaina, Vides mākslas dizaina, Metāla dizaina un Modes mākslas apakšnozaru diplomandi. Visi laipni gaidīti Dizaina diplomandu dienu izstādes atklāšanā Latvijas Mākslas akadēmijā piektdien, 1. jūnijā, plkst. 18:00!

Izstāde "Radars" apmeklētājus aicina atklāt Dizaina nodaļas studentu ideju radošumu, trajektoriju un to rezonansi. Izstādes ekspozīcijā tverts viss jaunais, tā signalizē par pārmaiņām savā teritorijā un reģionā, kā arī sniedz impulsus svaigām un neredzētām idejām. Uztveram un radām!

Šogad Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļu absolvē četrdesmit jauni dizaineri, kuri ir gatavi dalīties ar saviem diplomdarbiem, lai plašākam nozares speciālistu un interesentu lokam darītu zināmus savus tuvākos mērķus un noteiktu attālumu un virzienu uz dizaina nākotnes tendencēm.

Uz izstādi "Radars" tiek aicināti uzņēmēji, industriju un dažādu nozaru pārstāvji, lai, klātesot visām iesaistītajām pusēm, diskutētu par nozīmīgākajiem faktoriem un aktualitātēm jaunu produktu izstrādē. Ikgadējo Dizaina diplomandu dienu laikā būs iespējams aplūkot gan diplomdarbu izstādi, gan apmeklēt semināru un studentu prezentācijas.

Dizaina diplomandu dienu ietvaros notiekošais seminārs norisināsies š.g. 1. jūnijā no plkst. 13:00 līdz 17:00 Latvijas Mākslas akadēmijas 10. auditorijā (semināra programmu skat. zemāk). Seminārā piedalīsies Latvijas un Dānijas eksperti, kuru mērķis ir diskutēt par aktuālajām norisēm un attīstības scenārijiem dizaina nozarē. Savukārt š.g. 6. jūnijā plkst. 10:00 izstādē "Radars" notiks Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas maģistrantūras studentu diplomdarbu aizstāvēšana, kas atvērta ikvienam ieinteresētam klausītājam.

Dizaina diplomandu dienu satelītpasākumu programmu noslēgs diplomandu prezentāciju diena, kas notiks izstādē "Radars" š.g. 14. jūnijā no plkst. 16:00 līdz 19:00. Pasākums tiek veidots dizaina meses formātā, un to apmeklēt aicināti interesenti no uzņēmējdarbības vides, industrijām, citām augstskolām, žurnālisti un dizaina studiju reflektanti. Dizaina nodaļas bakalaura un maģistra programmu diplomandi strādās katrs savā stendā un atbildēs uz apmeklētāju jautājumiem.

Ikgadējo Dizaina diplomandu dienu mērķis ir veidot dialogu ar uzņēmējiem un žurnālistiem un attīstīt sadarbību ar citu augstskolu studentiem un mācībspēkiem jaunu produktu un pakalpojumu izstrādē. Vienlaikus Dizaina diplomandu dienas ir unikāla iespēja dizaina studiju reflektantiem un citiem apmeklētājiem uzzināt vairāk par Dizaina nodaļas apakšnozaru – funkcionālā dizaina, vides mākslas, metāla dizaina un modes mākslas – piedāvātajām studiju programmām, to līdzšinējiem sasniegumiem un nākotnes iecerēm.

Mākslas akadēmijas Dizaina diplomandu dienas 2012 ir iespēja iepazīties un sākt sadarbību jaunajiem Latvijas dizaineriem, radošiem uzņēmējiem un dizaina lietotājiem. Izstādes mērķis ir iepazīstināt sabiedrību ar jaunākās Latvijas dizaineru paaudzes veikumu, veicināt izpratni par dizaina procesiem, pielietojumu, metodēm un kontekstu.

Izstāde katram apmeklētajam atgādinās par dizainera spēju atklāt cilvēka vajadzības, vizualizēt nākotni un mainīt to, kā mēs dzīvojam un strādājam. Šogad izstādē būs skatāma arī kino hronika, kas stāstīs par Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas vēsturi un par Latvijas dizaina attīstību 20. gadsimtā.

Izstādes darba laiki:
Otrdien, trešdien, piektdien, sestdien: 11:00 - 18:00
Ceturtdien: 11:00 - 19:00
Pārtraukums: 14:30 - 15:00
Izstāde slēgta svētdienās un pirmdienās, kā arī š.g. 25. jūnijā.

Ieeja bez maksas.

Izstādes "Radars" norises vieta:
Latvijas Mākslas akadēmijas Sporta zāle
Kalpaka bulvāris 13, Rīga

Avots: Latvijas Mākslas Akadēmija