Latviešu Русский English Deutsch Français Türkçe


Mary Zhang izstāde - Pūķa laiva - Dragon boat

Piedalies.lv - Mary Zhang izstāde - Pūķa laiva - Dragon boat

Izstāde

"Mary Zhang izstāde: Pūķa laiva" atklās durvis apmeklētājiem no 2024. gada 7. jūnija līdz 31. jūlijam. Izstāde notiks Mākslas galerijā MuseumLV un Kultūras centrā Grata JJ, piedāvājot ieskatu Mary Zhang radošajā darbībā un kultūras mijiedarbībā starp Āziju un Eiropu.

Māksliniece

Mary Zhang ir pazīstama ar savu aktīvo māksliniecisko darbību un sadarbību ar dažādiem mākslas nozares pārstāvjiem, tostarp ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātri. Viņas darbi ir pazīstami ar dziļu kultūras kontekstu un oriģinālu izpausmju veidu. Drīzumā gaidāma arī mākslinieces otrā grāmata, kas ietvers diskusiju ar izstādes kuratori Lauru Tuču.

Izglītojošie Pasākumi

Izstādes laikā notiks vairāki izglītojoši pasākumi, kas paplašinās apmeklētāju izpratni par Ķīnas mākslu un tās tehnikām:

  • 7. jūnijā Konfūcija institūta direktors He Dongs un sinologs Pēteris Pildegovičs vadīs dzejas lekciju.
  • 9. jūlijā notiks lekcija par Ķīnas tintes mākslas vēsturi un tehnikām, ko vadīs māksliniece un pedagoģe Irina Trumpelis.

Mākslas Darbi

Izstāde "Pūķa laiva" piedāvās Mary Zhang jaunākos darbus, kas ir veidoti iedvesmojoties no tradicionālās ķīniešu kultūras un mūsdienu mākslas prakses. Apvienojot abas kultūras, izstāde solās būt vizuāli pievilcīga un izglītojoša.

Biļešu Informācija

Biļetes uz izstādi ir pieejamas par cenu 5.36 eiro. Tās var iegādāties tiešsaistē Bilesuserviss vai galerijas kasē izstādes laikā. Interesenti tiek aicināti pieteikties izglītojošajiem pasākumiem, lai gūtu pilnīgāku izpratni par izstādē redzamajiem darbiem un to kultūras kontekstu.