Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


RTU notiks IBM vadošā zinātnieka Džona Kona atklātā lekcija

Article Image

10. oktobrī vadošais IBM pētnieks Džons Kons Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) sniegs lekciju «Kolonijas mācība: kādēļ ir vērts studēt inženierzinātnes».

Lekcija notiks RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātē, Rīgā, Āzenes ielā 14/24, 101. auditorijā plkst. 12.30.

Džons Kons (John M. Cohn, ASV) par ilggadējiem sasniegumiem IT jomā saņēmis titulu "IBM Goda biedrs" (IBM Fellow) un strādājis vairākos inovatīvos IBM izpētes projektos, piemēram Watson – datorsistēmas, kas spēj orientēties cilvēku sarunvalodā, izstrādē, kā arī piedalījies Gudrākas planētas (Smarter Planet) iniciatīvā un citos pētījumos. Konam pieder vairāk kā 50 patenti, viņš sarakstījis ievērojamu skaitu zinātnisko publikāciju un grāmatu par projektēšanas automatizāciju un integrētajām sistēmām.

Džons Kons jau vairākus gadus iedvesmo jauniešus interesēties par zinātni, uzstājoties skolās un universitātēs visā pasaulē ar elektrības šovu "Jolts and Volts", kura fragmentus varēs vērot arī lekcijā Rīgā. Pētnieks apgalvo, ka viņa uzdevums nav motivēt jauniešus kļūt par zinātniekiem, viņš tikai cenšoties parādīt, cik zinātne ir aizraujoša, radoša un jautra.

Kons piedalījies arī TV kanāla Discovery Channel veidotajā realitātes šovā "Kolonija" (The Colony) ar mērķi parādīt, kā zinātne var palīdzēt cilvēcei izdzīvot pēc simulētas katastrofas.

Savas vizītes laikā zinātnieks Rīgā uzstāsies arī ikgadējā IBM Forumā, kas ik rudeni pulcē ap 300 informācijas tehnoloģiju un biznesa profesionāļu.