Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Studentiem pieejama jaunizveidotā Latvijas Universitātes lietotne mobilajām ierīcēm

Article Image

Sagaidot jauno studiju gadu, Latvijas Universitātes (LU) studentu ērtībai ir radīta Latvijas Universitātes lietotne studentu mobilajām ierīcēm. LU lietotne ir pieejama bezmaksas lejupielādei ikvienam interesentam, taču pašreizējā versijā tās mērķauditorija ir aktīvie Latvijas Universitātes studenti. Studenti jaunradīto lietotni var izmantot piekļuvei studiju informācijai, lekciju sarakstu aplūkošanai, kontaktu sadaļai un citām ar studijām saistītām darbībām.

LU lietotnē ir pieejamas gan publiskas sadaļas, kur nav vajadzīga autentifikācija, gan sadaļas, kur studentam ir jānorāda savi LU Informatīvās sistēmas lietotāja pieejas dati. Bez autentifikācijas ir iespējams izmantot LU kontaktu sadaļu un nonākt LU portālā www.lu.lv. Autentificējoties studentiem ir iespējams izmantot sadaļu "Darbības", kas ir plānoto aktivitāšu saraksts, piemēram, norādes par nepieciešamību reģistrēties studiju semestri, nodot grāmatu bibliotēkā u. tml. Ar autentificēšanos studenti var izmantot sadaļu "Ziņojumi", kurā turpmāk saņems paziņojumus no studiju programmu lietvežiem, LU Studentu servisa vai automātiskos paziņojumus, piemēram, par to, ka ir reģistrēta jauna atzīme kādā studiju kursā. Savus datus, izmantojot jaunizveidoto LU lietotni, var aplūkot arī LU absolventi.

Tāpat LU lietotnē ir iekļautas sadaļas, kuru saturs atkarīgs no studenta izvēlētās studiju programmas. Tai skaitā sadaļas "Studiju info" ar studenta pamatinformāciju par viņa statusu šajā programmā, sadaļu "Sekmes" ar sekmju sarakstu pa semestriem, kā arī sadaļu "Lekciju saraksts" ar studenta individuālo lekciju sarakstu.

Pašreiz LU lietotni var izmantot ar tādām mobilajām ierīcēm kā iPhone (iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch (3rd generation), iPod touch (4th generation) un iPad, kas aprīklotas ar operētājsistēmu iOS 5.0 vai vēlāku. Tāpat LU lietotne pieejama telefoniem ar Android operētājsistēmu 2.2 vai vēlāku. Septembrī tiks publicēta LU lietotnes versija, kas būs izmantojama Windows Phone 7.0 vai vēlākai operētājsistēmai.

LU lietotni var bez maksas lejupielādēt attiecīgo platformu lietotņu veikalos, tostarp, iPhone – iTunes, Android - Google Play, savukārt septembrī būs pieejama arī WindowsPhone - Windows Phone Marketplace.

Nākotnē LU lietotne tiks pilnveidota, tāpat to plānots sagatavot lietošanai arī LU darbiniekiem, papildinot ar nepieciešamajām sadaļām, kā arī izveidot LU lietotnes anglisko versiju.