Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Rīgas Pašvaldības policija uzrunās iedzīvotājus sociālajā kampaņā "Neesi vienaldzīgs!"

Article Image

Lai vērstu iedzīvotāju uzmanību uz apkārt notiekošo un aicinātu cilvēkus uz aktīvu un atbildīgu rīcību, pamanot negadījumu, nelaimē nonākušu līdzcilvēku vai likumpārkāpumu, Rīgas Pašvaldības policija uzsāk kampaņu par sociāli atbildīgu rīcību "Neesi vienaldzīgs!".

Ar kampaņas ietvaros izstrādātu video klipu palīdzību ikviens tiek aicināts ieskatīties ikdienas situācijās, no kādām nav pasargāts neviens no mums, mūsu tuviniekiem vai draugiem. Kampaņas materiālu izstrādes gaitā novērotā garāmgājēju reakcija vai, precīzāk, nereaģēšana uz modelētajām situācijām pārsteidza. Ja par sniegā guļošu cilvēku gaišā dienā pusstundas laikā painteresējās vien četri garāmgājēji, savukārt, par vientuļu mazu bērnu pilsētas centrā – neviens pats, tas mudina uz pārdomām un aicinājumu ikvienam – ciešāk palūkoties apkārt un rīkoties aktīvi, kas arī ir šīs kampaņas galvenais mērķis.

"Rīgas Pašvaldības policija iedzīvotājiem atgādina par aktīvu un atbildīgu rīcību, kļūstot par aculiecinieku kādam notikumam. Svarīga ir tūlītēja operatīvo dienestu informēšana par notikušo. Laikus saņemta informācija būtiski saīsina brīdi līdz profesionālas palīdzības sniegšanai-saņemšanai, tā ir arī daudz lielāka iespēja operatīvi reaģēt uz likumpārkāpumu, novērst to un aizturēt pārkāpēju", sociālās kampaņas mērķus skaidro RPP priekšnieks Jānis Geduševs.

Kopš 2012. gada 24. septembra Rīgā fiksēti 29 gadījumi, kad cilvēka nāves iemesls ir bijis vispārēja ķermeņa atdzišana; 2012.gadā Rīgas Pašvaldības policijas redzeslokā nonākuši 89 bez aprūpes atstāti nepilngadīgi bērni un 220 gadījumos par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu pie atbildības saukti nepilngadīgo vecāki; vairāk kā pusmiljons latu nepieciešams, lai sakārtotu vandāļu bojātās sabiedriskā transporta pieturvietas un transporta būves Rīgā – tie ir tikai daži fakti, kurus par nebijušiem varētu padarīt notikumu liecinieku savlaicīgs zvans uz tālruni 112 vai 110.