Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Preses konference par maija beigās Vērmaņdārzā gaidāmo trešo starptautisko alus festivālu Latviabeerfest

Article Image

18. aprīlī plkst. 14:00 viesnīcas Astor Rīga "Mikhail Tal" zālē (Rīgā, Meierovica bulv. 10) notiks preses konference par maijā gaidāmo alus festivālu.

Kā jau ziņots, no 24. līdz 26. maijam Rīgā, Vērmaņdārzā notiks trešais starptautiskais alus festivāls Latviabeerfest. Tajā aicināti piedalīties visi Latvijas alus darītāji un ārzemju alus zīmoli, kuri sastopami Latvijas tirgū. Uz festivālu jau pieteikušies lielākā daļa pašmāju alus darītāju. Interesi izrādījušas alus darītavas no Lietuvas un Igaunijas.

Arī šogad alus festivāls būs svētki ikvienam. Festivāls piedāvās ne tikai alu, bet arī jautru izklaidi visai ģimenei vienā no skaistākajiem Rīgas parkiem – Vērmaņdārzā, turklāt laikā, kad siltie vakari sauktin sauks ārā no mūriem. Šā gada intriga! – Iepriekšējā alus festivāla atraktīvais vadītājs Raimonds Bergmanis nodos stafeti jaunajam vadītājam. Kurš tas būs?

Uz vairākām skatuvēm katru dienu notiks dzīvās mūzikas koncerti. Pasākuma laikā būs sacensības, konkursi, spēles un viktorīnas. Katra alus darītava piedāvās ne tikai alu, bet arī ēdināšanas pakalpojumus. Plašu ēdienu izvēli nodrošinās Latvijas restorāni un kafejnīcas. Festivāla dienas būs labākais vasaras sākums ne tikai alus mīļotājiem, bet arī citiem pilsētniekiem un pilsētas viesiem.

Festivāla laikā 24. maijā, plkst. 10:00 Radisson SAS Blue zālē Daugava notiks Baltijas valstu alus darītāju zinātniski praktiskā konference. Alus darītavu vadošie speciālisti un nozares profesionāļi dalīsies pieredzē par alus nozares vides un energoefektivitātes inovācijām, Baltijas valstu tirgus tendencēm un attīstības iespējām. Piedalīties konferencē šogad aicināti arī alus darītāju asociāciju vadītāji no Lietuvas un Igaunijas.

Rīkot šāda mēroga festivālu iedrošināja jau 2011. gada septembrī notikušā Latviabeerfest 2011 panākumi. Toreiz festivāla rīkotāji sekoja Latvijas alus darītāju ieteikumam rīkot šo pasākumu vasaras sezonas sākumā kā iespēju dalībniekiem plaši reklamēt jaunos produktus. To, ka šāds solis bija pareizs un pamatots, apliecināja pērnā gada alus festivāla lieliskie panākumi. Alus festivāls Latviabeerfest 2012 pulcēja ap 40 tūkstoš apmeklētāju, no kuriem aptuveni katrs piektais bija ārzemju viesis. Festivāla laikā tika pārdots vairāk nekā 18 tonnu alus.

Latviabeerfest 2013 rīko pērn dibinātā biedrība Alus brālība. Tā tika radīta ar mērķi - sekmēt alus kultūras izaugsmi Latvijā, izglītot un apvienot alus kultūras entuziastus.
"Nevar būt īstas valsts, ja tai nav sava alus un aviolīnijas. Ir labi, ja ir sava futbola komanda vai kādi kodolieroči, bet bez alus iztikt nevar nekādi." Tā savulaik teicis amerikāņu mūziķis Frenks Zappa.

Preses konferencē piedalās:
Vita Jermoloviča, Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja vadītāja;
Andrejs Šikors, Alus Brālības valdes priekšsēdētājs;
Aigars Dinsbergs, Izklaides producentu grupa 7;
Guna Miļusa, Latviabeerfest komunikāciju direktore;
Raimonds Bergmanis, Latviabeerfest patrons, bijušais festivāla vadītājs.