Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Ziemassvētku ledus šovs Rīgā - "Riekstkodis - XXI gadsimts"

Article Image

21. decembrī uz Arēna Rīga ledus notiks fantastiskais Igora Bobrina Ledus miniatūru teātra ledus šovs "Riekstkodis - XXI gadsimts". Jaungada izrāde ar P. Čaikovska mūziku veidota pēc E. Hofmaņa pasakas motīviem.

Pasaka sākas Ziemassvētku vakarā, kad visi steidzas pēc dāvanām. Ko izvēlēties? Zvaniņu? Rotaļlietu? Grāmatu? Bet varbūt lelli "Riekstkodis"? Tā nav pati skaistākā lelle, tomēr Riekstkodim ir atsaucīga un drosmīga sirds! Viņš pasargās meiteni Mašu no Peļu karaļa, jo viņa bija tik laipna pret viņu. Šova otrajā cēlienā Maša un Riekstkodis nonāks Konfekšu valstībā, kur tāpat kā šokolādes kastē var sastapt visnegaidītākos draugus. Uz ledus skatuves dejo viesi no Spānijas, Arāvijas, Ķīnas un Krievijas. Ziedi atdzīvojas, bet lelle Riekstkodis pārvēršas par jauno Princi. Sižeta mūžīgās tēmas - cīņa starp labo un ļauno – attīstība beidzas ar labā uzvaru. Krāsaini kostīmi, krāšņas izrādes dekorācijas, mīļākie varoņi un apburoša mūzika – tas viss paredzēts ģimenes atpūtai Jaunā gada priekšvakarā. Šova "Riekstkodis - XXI gadsimts" režisors un inscenētājs ir Igors Bobrins, horeogrāfe – Nataļja Bestemjanova, kostīmu māksliniece – Nika Velegžaņinova. Riekstkoža Jaungada stāsts valdzina visu vecumu skatītājus.

Ledus miniatūru teātris dibināts 1986. gadā. Slavenais daiļslidotājs, Eiropas čempions daiļslidošanā vīriešiem Igors Bobrins apvienoja baletu un daiļslidošanu, radot pilnīgi jaunu mākslas žanru. Igora Bobrina Ledus miniatūru teātris skatītājiem piedāvā programmas, kurās nav kultūras, valodas un vecuma barjeras, apvienojot miljoniem siržu visā pasaulē, lai kur arī teātris neuzstātos. Parīzes plašsaziņas līdzekļi Bobrina teātri nodēvēja par "Lielo teātri uz ledus". Igora Bobrina mākslinieki spēlēja vadošās lomas televīzijas programmās "Dejas uz ledus", "Samta sezona", "Gaišzilā uguntiņa". Teātra uzstāšanās ir iekļauta Kultūras olimpiādē, gaidot 2014. gada Olimpiskās spēles Sočos. Ledus miniatūru teātra izrādes – lieli svētki visu vecumu skatītājiem. Oriģinālā horeogrāfija, unikālais stils un sarežģītās dramatiskās kompozīcijas ir vairojušas teātra slavu pasaulē.

Ledus šovs "Riekstkodis – XXI gadsimts" Arēnā Rīga notiks 21. decembrī, šova sākums – 15.00.