Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Šonedēļ uz ekrāniem iznāk 3D piedzīvojumu filma "Journey to the Center of the Earth"

Article Image

3D piedzīvojumu filma "Ceļojums uz Zemes centru" ("Journey to the Center of the Earth") pirmizrādi piedzīvoja 2008.gadā un iekasēja nepilnus 242 miljonus ASV dolāru visā pasaulē, kā arī kļuva par vienu no visu laiku veiksmīgākajām filmām Latvijā – to demonstrēja uz viena 3D ekrāna, un to noskatījās nepilni 76 tūkstoši cilvēku.
10.februārī uz Latvijas kinoekrāniem vienlaikus ar filmas izrādīšanu ASV un citviet pasaulē iznāk minētā 3D kases grāvēja turpinājums – "Ceļojums uz Noslēpumu salu" ("Journey 2: The Mysterious Island"). Tajā skatītāji atkal tiksies ar zinātkāro Šonu Andersonu, kurš kopš pirmā "Ceļojuma" ir paaudzies, kā arī iepazīsies ar jauniem varoņiem, kurus atveido aktieris un profesionāls cīkstonis Dveins "Klints" Džonsons, tīņu zvaigzne Vanesa Hadžensa un izcilais britu aktieris Maikls Keins. Šona Andersona lomā atgriežas jaunā zvaigzne Džošs Hačersons, kurš drīzumā būs redzams populārā romāna "Bada spēles" ekranizācijā.

Jaunajā piedzīvojumu filmā Šons Andersons saņem briesmu signālu no nezināma avota, un viņam rodas pamatotas aizdomas, ka signālu sūta viņa sen pazudušais vectētiņš. Drīz viņš atklāj, ka noslēpumainais signāls nāk no Žila Verna un citu autoru darbos aprakstītas salas. Kopā ar savu patēvu, skaistu meiteni un neveiklu helikoptera pilotu viņi dodas meklēt šo salu, un izrādās, ka fantastikas romānos aprakstītā Noslēpumu sala ir īsta! Uz tās atrodas Atlantīda, lavas vietā plūst zelts, kukaiņi un ķirzakas ir gigantiskas, bet ziloņi ir klēpja sunīšu izmērā...

"Ceļojums uz Noslēpumu salu" ir uzņemta 3D formātā, un tas nozīmē, ka vizuālie risinājumi un 3D specefekti tajā ir veidoti, ievērojot augstākās kvalitātes 3D kino standartus (atšķirībā no tā saucamās un nereti kritizētās "konvertēšanas" - ierastā formātā uzņemtas filmas pārveidošanas 3D formātā). Filmas producenti uzstāja, lai džungļi un dabasskati būtu īsti, tāpēc filmēšanas grupa un aktieri vairākus mēnešus pavadīja Havaju salās, uzņemot filmā redzamos ārskatus, un pēc tam strādājot filmēšanas paviljonos, uzņemot ainas ar specefektiem.

Filmu no 10.februāra izrādīs Rīgas kinoteātros "Kino Citadele", "Cinamon", "Multikino", kā arī kino "Balle" Liepājā, "Silverscreen" Daugavpilī un kino "Gaisma" Valmierā.

Avots: KN3