Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Viluzoro gleznu izstāde - Ceļojums Visumā t/c Galleria Riga

Article Image

Aicinām apskatīt Laijas – Lauras Ozoliņas, Daijana – Elgara Ozoliņa, Lindijas – Intas Grīnbergas un Ievas Vaļkas viluzoro gleznu izstādi "Ceļojums Visumā", kas no 1. līdz 31.maijam notiek t/c "Galleria Riga" 7.stāvā, Rīgā, Dzirnavu ielā 67. Darba laiks: katru dienu plkst. 10.00–23.00. Ieeja bez maksas. Skatītāju atsauksmēs lasāms, ka izstādē aplūkojamie mākslas darbi rosina doties neticami tālos ceļojumos Visumā, skatīt daudz plašāku un krāšņāku pasauli sev apkārt un izzināt sevi, lai atklātu, cik daudz vērtību ir katrā no mums.

"Galleria Riga" apskatāmas akvareļu, akrila un eļļas krāsām radītas gleznas. Daļā gleznu lietotas krāsas, kas mainās, tumsā mainoties apgaismojumam, – kļūst redzami citi tēli un gleznas iemirdzas citās krāsās un toņos, skatienam atklājot iepriekšējā apgaismojumā neredzamo. Tiem, kas vēlas to redzēt, izstāde jāapskata diennakts tumšajā laikā. Diemžēl šīs izstādes telpā daļēji ieplūst gaisma no apkārt esošajām telpām, tāpēc tēlu maiņa nav pilnībā redzama.

Vairāk par gleznotājiem:

Laija – Laura Ozoliņa
Sākot no 1999.gada, Laijas – Lauras Ozoliņas gleznas bijušas apskatāmas izstādēs Latvijā un citās valstīs – Krievijā, Lietuvā Vācijā. Gleznas atrodas arī privātkolekcijās ASV, Austrālijā, Baltkrievijā, Dānijā, Indijā, Kazahstānā, Krievijā, Latvijā, Lielbritānijā, Ukrainā un Vācijā.
Pozitīvi gleznotājas mākslas darbus novērtējuši ne tikai izstāžu apmeklētāji, bet arī mākslas zinātnieki. Latvijas Televīzijā mākslas zinātniece un izstāžu kuratore Sarmīte Sīle veidojusi vairākus raidījumus par Laijas – Lauras Ozoliņas gleznām: "Labvakar intervē", "Vernisāža" un "Tēls + mīnuss".
Gleznās attēlotais izmantots arī dažādu grāmatu ilustrēšanai Latvijā un citās valstīs, kā arī kalendāru un citu iespieddarbu veidošanai.

Daijans – Elgars Ozoliņš
Daijans – Elgars Ozoliņš savas pirmās gleznas radīja, kad viņam bija tikai 11 gadi, un tās jau bijušas apskatāmas vairākās izstādēs. Tolaik vēl mazais zēns pat nenojauta, kāds gleznotāja talants viņā mīt. Un šie pārsteidzošie mākslas darbi tapa, viņam it kā tikai spēlējoties ar krāsām.
Pašreiz Elgars Ozoliņš mācās Rīgas 45.viduskolas 11.klasē un strādā mākslas nozarē – datorgrafikā, tajā skaitā, radot grāmatu salikumus arī ārzemju autoriem.

Lindija – Inta Grīnberga
Lindija – Inta Grīnberga savās gleznās attēlo Visuma daudzkrāsainību un neparastumu. Gleznotāja ar saviem darbiem ir iedvesmojusi daudzus cilvēkus dažādās pasaules valstīs. Viņas mākslas darbi ir iekļauti privātkolekcijās Latvijā un ASV. Izstādē aplūkojamā gleznu kolekcija vienkopus plašākai publikai būs pieejama pirmo reizi.
"Reizēm gleznojot es jūtu, ka mana dvēsele ir devusies tālā lidojumā Visumā, lai es varētu gleznā attēlot viņas redzēto. Man ļoti gribas, lai arī izstādes apmeklētāji, apskatot gleznas, izjustu ko līdzīgu un šajā izstādē sāktos katra cilvēka garīgais ceļojums," izstādes apmeklētājiem novēl gleznotāja.

Ieva Vaļka
Aragaja

Skaņas tur maigas kā pieneņu pūkas.
Gaisma apņem un silda katru būtni kā silta sega.
Un vējš nes melodijas, kas vēstī par dzīvi,
Kura uz Zemes vēl tikai būs!
Ieva

Ieva 2004.gadā pabeidza Madonas mākslas skolu, bet vēlme gleznot viņā radās tikai daudzus gadus pēc šīs skolas beigšanas, apgūstot psiholoģiju. Sapņi, kuros viņa redzēja sevi gleznojam, kļuva par pamudinājumu tos īstenot dzīvē. Tā tapa ļoti īpaša glezna – "Aragaja" – pirmais Ievas viluzorās mākslas darbs, kas ir aplūkojams izstādē.
Pašlaik Ieva studē Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes 1.kursā un specializējas ainavu arhitektūrā. Viņas turpmākajos plānos ietilpst bagātināt mākslas pasauli ar jauniem viluzorās mākslas darbiem, kas ataino norises saistībā ar Zemi – tās veidošanos un attīstību.

Izstādi organizē biedrība "Attīstība" sadarbībā ar t/c "Galleria Riga". Vairāk ziņu, zvanot pa mob. tālr.: 29425790, 29274626.