Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


"VEF Rīga" spēlētājs L.Laukss: "Izvēlējos augstā līmenī spēlējošu komandu"

Article Image

Rīgā ieradās pirmais šīs starpsezonas basketbola kluba "VEF Rīga" sastāva papildinājums Lūks Laukss (Luke Loucks). Latvijas čempionvienība komandas treniņus uzsāks 10.augustā.

Ceļu uz Latviju Lūks sāka trešdienas vakarā pēc ASV laika un, veicot trīs pārlidojumus, ceturtdienas pēcpusdienā sasniedza savu galamērķi Rīgā.

L.Laukss: "Eiropā esmu bijis jau iepriekš. Pirmo reizi vēl vidusskolas laikā, kad piedalījāmies turnīrā Vācijā, bet pēc tam šeit biju ar savu koledžas komandu, kad mums bija spēles Spānijā un Francijā. Latvijā gan neesmu bijis, tāpēc esmu patiešām ieinteresēts iepazīt šejienes kultūru."

"Interese par mani bija no dažādām vietām, bet skatījāmies uz šo komandu Rīgā un redzējām, ka pēdējos divos gados tā bija kļuvusi par čempioni un spēlē tādās patiešām spēcīgās līgās kā Eirokauss un VTB Vienotā līga. Vienmēr esmu vēlējies doties tur, kur sacensības ir vislabākās. Tāpēc savulaik devos uz Floridas Štata universitāti, kas spēlē vienā no spēcīgākajām Amerikas koledžu basketbola konferencēm, un tāpēc tagad izvēlējos komandu, kas spēlē patiešām augstā līmenī."

Runājot par savu spēles stilu, L.Laukss saka: "Man patiešām patīk piespēlēt. Uzskatu, šajā spēles elementā esmu samērā labs. Esmu komandas spēlētājs, tāpēc neesmu savtīgs un tāds, kas izpildītu nevajadzīgus metienus. Patīk iesaistīt ikvienu komandas spēlē, kas ir viens no maniem uzdevumiem, esot saspēles vadītājam. Savukārt otrā laukuma galā - aizsardzībā - ir vienkārši kārtīgi jāstrādā, jo tur visu izšķir atdeve."

Sezonu ar savu iepriekšējo komandu Floridā Lūks pabeidza marta vidū un kopš tā laika bijis diezgan aizņemts. Pēc basketbola sezonas beigām Lūks absolvēja Floridas Štata universitāti, kā arī apprecējās, bet pēc tam sāka nopietnu gatavošanos pirmajai sezonai profesionālajā basketbolā.

Lūks Laukss treniņus ar "VEF Rīga" komandu uzsāks jau piektdien, 10.augustā, Rīgas Olimpiskajā sporta centrā. Vēl ceturtdienas vakarā Rīgā ieradīsies lietuviešu basketbolists Donatas Zavackas, kurš "VEF Rīga" pirmajā treniņu dienā piedalīsies ar visiem pieejamajiem latviešu spēlētājiem, izņemot Latvijas valstsvienībā aizņemtos Dairi Bertānu un Kasparu Bērziņu. Vēlāk treniņos iesaistīsies arī lietuvietis Antanas Kavaliauskas, kurš tikko kā noslēdzis dalību Lietuvas valstsvienības sastāvā Olimpiskajās spēlēs, bet pārējie divi viesspēlētāji E.J. Rowland un Will Daniels Rīgā ieradīsies nākamās nedēļas sākumā.