Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Sestdien Saldū vefieši atklās LBL finālsēriju

Article Image

Sestdien, 11. maijā, plkst. 17 Saldus sporta hallē (Jelgavas ielā 6) Latvijas Basketbola līgas (LBL) 1.divīzijas regulārās sezonas līdere "VEF Rīga" aizvadīs pirmo 22. LBL finālsērijas spēli pret basketbola klubu "Ventspils". Sērija par Latvijas čempiona titulu ilgs līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Biļetes uz spēli pieejamas Saldus sporta centra kasē un visās "Biļešu serviss" tirdzniecības vietās, kā arī internetā. Ieejas maksa ir divi lati, bērniem līdz 12 gadu vecumam – viens lats.

"VEF Rīga" un "Ventspils" LBL finālā tiekas jau trešo gadu pēc kārtas. Abās iepriekšējās sezonās finālsēriju ir uzvarējusi un par valsts čempionvienību kļuvusi "VEF Rīga" komanda.

"VEF Rīga" kapteinis Kristaps Janičenoks: "Rīga pret Ventspili - tas ir neoficiālais Latvijas basketbola derbijs. LBL finālā viss sāksies no jauna, savstarpējās spēles regulārajā sezonā ir pagātne, tāpēc abām komandām, sēriju sākot, izredzes ir 50 pret 50."

"VEF Rīga" mērķis 2012./13. gada sezonā LBL ir izcīnīt 1.vietu, kļūstot par trīskārtējiem Latvijas čempioniem pēc kārtas.

Par "VEF Rīga":

LBL finālā vefieši spēlēs ceturto reizi, kamēr ventspilniekiem tā būs četrpadsmitā finālsērija;

No 11 spēlētāju VEF pamatkodola vismaz viens LBL čempiona titulus ir sešiem spēlētājiem. Pa trīs reizēm par LBL čempioniem kļuvuši Dairis Bertāns un Kaspars Bērziņš, divi zelti ir Kristapam Janičenokam un Gatim Jahovičam, bet pa vienam titulam ir Donātam Zavackam un Antanam Kavaļauskam;

VEF galvenais treneris Ramūns Butauts ir trīskārtējs LBL čempions un ir vienīgais ārzemju treneris, kam izdevies aizvest savu komandu līdz Latvijas čempionu titulam;

No finālsērijas dalībniekiem pretinieku komandās spēlējuši vairāki spēlētāji. Sandis Valters, Mārtiņš Laksa un Ronalds Zaķis savulaik bijuši vefieši, bet no VEF sastāva Ventspils komandas sastāvā spēlējis Dairis Bertāns, Lauris Blaus un Artūrs Strēlnieks;

VEF aizsargs Artūrs Strēlnieks lielāko daļu 2011./2012. gada sezonas bija Ventspils komandas kapteinis;

2013. gada LBL finālā laukuma priekšrocības ir vefiešiem, kam tās pienākas par uzvaru regulārajā sezonā;

2013. gada LBL fināla komandu treneriem katram ir pa trīs LBL čempionu tituliem. Ramūns Butauts trīs reizes kļuvis par čempionu kā treneris, bet Roberts Štelmahers – trīs reizes kā spēlētājs.