Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Madara Palameika izcīna 8.vietu Londonas Olimpiskajās spēlēs šķēpmešanā

Article Image

Londonas olimpisko spēļu šķēpmešanas sacensībās Latvijas rekordiste (64.51) Madara Palameika ar 60.73 metrus tālu metienu ierindojās astotajā vietā.

Pirmais mēģinājums Palameikai nebija veiksmīgs – 56.47 metri. Otrajā mēģinājumā Palameika savu rezultātu uzlaboja, raidot šķēpu 60.73 metru tālumā un pakāpjoties no 12.vietas uz septīto. Trešajā mēģinājumā rezultātu neizdevās uzlabot (neieskaitīts metiens), taču Palameikai izdevās noturēties labāko astoņniekā jeb starp tām šķēpmetējām, kas turpina sacensības arī pēc trim mēģinājumiem.

Ceturtajā mēģinājumā Palameika šķēpu raidīja 59.32 metrus tālu, bet piektais metiens piezemējās ap 55 metriem, tādejādi latviete apzināti pārkāpa pār līnijai, lai rezultāts netiktu ieskaitīts. Arī sestais mēģinājums Palameikai netika ieskaitīts, tādejādi latviete savā olimpiskajā debijā izcīnīja astoto vietu.

Atgādinām, ka vakar Londonas olimpiskajās spēlēs pirmo medaļu Latvijai izcīnīja pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kuri ļoti smagā un nervozā cīņā trīs setos apspēlēja Nīderlandes duetu Numerdoru un Šuilu.

Kā pēdējais no ventspilniekiem 12.augustā plkst. 15.00 uz starta stāsies maratonists Valērijs Žolnerovičs.

ventspils.lv