Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


xRace velo MTB-O 2012 uzvar komanda no Lietuvas

Article Image

7.oktobrī, Zaķumuižā, jau otro reizi notika Triatel xRace velo MTB-O orientēšanās sacensības, kurās piedalījās komandas ne tikai no Latvijas, bet arī kaimiņvalstīm. Šoreiz uzvarēja vīriešu komanda no Lietuvas OSK AZUOLAS, paveicot 65 km garu distanci 4 stundās un savācot 84 punktus no 100. Lai arī laiks šajā nedēļas nogalē bija pateicīgs: saulains un mierīgs, trase bija fiziski grūta, bet aizraujošā – vidējais ātrums pat līderu komandām bija ap 15 km/h.

Pēc Triatel xRace piedzīvojumu sacensību trešās sezonas noslēguma, organizatori otro reizi organizēja xRace velo orientēšanās sacensības, kas deva iespēju esošiem un jauniem dalībniekiem pēdējo reizi izmēģināt savus spēkus velo braukšanā šoreiz savā izveidotajā distancē. Sacensībās trīs dalībnieku sastāvā četru stundu laikā bija jāapmeklē maksimāli daudz kontrolpunkti noteiktajā kartē. Komandai pašai ir jāsaplāno optimālo distanci starp kontrolpunktiem. Komandas varēja izvēlēties tālākus, bet ātrus ceļus, vai lēnākus, bet īsus, balstoties uz savas komandas spēku un orientēšanas prasmēm.

Starp uzvarētājiem ir gan jau ar xRace sacensībām labi pazīstamas komandas, gan tādas, kuras xRace izmēģināja pirmo reizi. Šogad par xRace velo 2012 absolūtajiem uzvarētājiem kļuva vīriešu komanda no Lietuvas OSK AZUOLAS. Stiprākā mix grupas komanda bija OM. Lai sieviešu grupā piedalījās tikai divas komandas, tomēr šīs grupas uzvarētājas – debitanti xRace sacensībās - To Tallina toleko? finišēja godājami, ieņemot sesto vietu arī kopvērtējumā, atstājot aiz sevis daudz vīriešu pārstāvētās komandas.

"Mums ir liels prieks, ka xRace velo kļūst tradīciju kā noslēgums xRace piedzīvojumu sacensību sezonai. Tas, ka šogad pieauga Latvijas komandu skaits un pasākums ieinteresēja vairākas komandas no Lietuvas un Igaunijas, apliecina to, ka šīs dinamiskās sacensības nevar atstāt vienaldzīgus ne pieredzējušus un profesionālus MTB distanču braucējus, ne tos, kas mīl aktīvo atpūtu un riteņbraukšanu ģimeņu vai draugu kompānijā. Jau otro gadu šajās sacensībās mūs lutināja arī laiks – silts, saulains, spilgtās rudens krāsās. Cerams, ka arī turpmāk tas būs daļa no tradīcijas. Ar šo mēs arī noslēdzam 2012. gada sezonu un sākām gatavoties nākama gada sezonai, kura 2013.gadā norisināsies 27. aprīlī, 1.jūnijā, 6. jūlijā, 17. augustā un 21.septembrī, pēc kura noteikti organizēsim xRace velo. Paldies visiem dalībniekiem, kuri kopā ar mums izaicināja sevi, priecājās par saviem rezultātiem un meklēja savus piedzīvojumus 2012. gada sezonas laikā, un aicinām gan esošos, gan jaunus dalībniekus sākt gatavoties jauniem 2013.gada piedzīvojumiem," stāsta xRace vadītājs J. Vanags.