Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Noticis Latvijas Čempionāts orientēšanās ar slēpēm

Article Image

8. - 10. martā Gaiziņkalna apkārtnē un pie Madonas tika aizvadītas Latvijas Čempionāts sprintā, vidējā distancē un stafetē. Elites grupās uzvarētāji bija Lietuvas sportisti, bet latviešu konkurencē par čempioniem sprintā kļuva Linda Krūmiņa un Toms Veits, vidējā distancē - Nauris Neimanis un Dina Zobena, bet stafetē - OK "Purva Bridējs" sievietēm un OK "Kāpa" vīriešiem.

8. marta pēcpusdienā Smeceres silā notika sprinta sacensības, kurās labākos rezultātus elites grupās uzrādīja Lietuvas sportisti Gabriele Keinaite un Nerijus Šulčis, bet, tā kā Latvijas čempionāta medaļas var izcīnīt tikai Latvijas klubu pārstāvji, par Latvijas čempioniem kļuva Linda Krūmiņa un Toms Veits.

9. martā sacensību centrs tika pārvietots uz Gaiziņkalna apkārtni un medaļas dalītas vidējā distancē.

Sieviešu elitē labāko laiku 6,6 km distancē, kas vijās gar un pār Latvijas augstāko kalnu, uzrādīja lietuviete Ramune Arlauskiene. Par Latvijas čempioni kļuva Dina Zobena no OK "Purva Bridējs". Olga Pavārniece no Daugavpils kluba OK "Stiga" ieguva sudraba medaļu, bet Dace Buža no "CPSS/Meridiāns/Pārgauja" - bronzas medaļu.

Vīriešu elitē bija jaušama intriga par medaļu jaunajiem īpašniekiem, jo trīs spēcīgi ziemas orientieristi, ieskaitot pagājušā gada absolūto Latvijas čempionu Andri Kivlenieku, piedalījās Pasaules Čempionātā un nevarēja aizstāvēt savas medaļu pozīcijas LČ. Par vidējās distances Latvijas čempionu kļuva Nauris Neimanis no OK "Ogre", kam šis ir pirmais gads pieaugušo konkurencē. 7.6km garo distanci Neimanis veica pa 45:21. Jāpiezīme, ka labāko rezultātu atkal uzrādīja Nerijus Šulčis no Lietuvas. Sudraba medaļu izcīnīja Jānis Peilāns (OK "Kāpa"). Tikai divas sekundes atpalika bronzas medaļas ieguvējs Ivars Žagars ("Ozons"), kurš arī 42 gadu vecumā spēj sastādīt nopietnu konkurenci elites grupā.

10. martā skaitā ziemas dienā notika sacensības trīs etapu stafetēs.

Vīriešu elitē trešo dienu pēc kārtas par uzvarētāju kļuva Nerijus Šulčis, šoreiz kopā ar komandas biedriem no OK "Perkūnas". Pēdējā etapā viņš spēja apsteigt OK "Kāpa" komandu, kas kļuva par uzvarētājiem latviešu klubu konkurencē un par Latvijas čempioniem. OK "Kāpa" komandā startēja Emīls Ūdris, Jānis Peilāns un Reinis Putniņš. Sudraba medaļu ieguva Madonas BJSS/OK Arona komanda, kur kopā ar diviem junioriem, Jāni Bauni un Nauri Raizi, startēja arī veterāns Alvis Mats. Tieši pateicoties Naura Raizes iespaidīgajam sniegumam pēdējā etapā, šai komandai izdevās iegūt sudraba godalgas. Pie bronzas tika pieredzējusī OK "Stiga" komanda, kuras satāvā bija Viktors Ļeščovs, Aleksandrs Zilis un Dmitrijs Andrejevs.

Sieviešu konkurencē uzvarēja OSK "Sakas" komanda, bet Latvijas labākās ziemas orientēšanās stafešu komandas statusu kārtējo reizi apliecināja OK "Purva Bridējs" - Ieva Krūmiņa, Dina Zobena un Laima Klauža. Sudraba medaļas ieguva "CPSS/Meridiāns/Pārgauja" komanda ar Viedu Lūsu, Ilzi Bužu un Daci Bužu sastāvā. Bronzas medaļas izcīnīja jaunās "Madonas BJSS/OK Arona" orientieristes - Zane Čamane, Rūta Putniņa un Sigita Lapsiņa.

Vīriešu elitē par veiksmīgākajiem šī čempionāta dalībniekiem var uzskatīt Nauri Neimani (1 zelts, 1 bronza) un Jānis Peilānu (1 zelts, 1 bronza), savukārt sieviešu elitē izcēlās Dina Zobena ar 2 zelta un 1 sudraba medaļu. Dace Buža izcīnīja 1 sudraba un 1 bronzas medaļu.

Starp klubiem visu vecumu grupu konkurencē veiksmīgākais bija "Madonas BJSS/OK Arona" ar 26 medaļām, no kurām 11 - zelta.

Ar šīm sacensībām ziemas orientēšanās sezona Latvijā ir noslēgusies. Vasaras sezona sāksies ar pirmo Latvijas Sprinta kausa posmu "Lieldienu Balva" 1. aprīlī Rīgā.