Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


RTU Atvērto durvju diena - 2500 budžeta vietas un konkurētspējīgs atalgojums

Article Image

Sestdien, 13. aprīlī, no plkst. 10 līdz 14 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) galvenajā ēkā (Kaļķu ielā 1, Rīgā) notiks Atvērto durvju diena, kurā nākamie studenti uzzinās par RTU piedāvātajām 2500 valsts finansētajām budžeta vietām, kas ir augstākais rādītājs Latvijas augstāko izglītību iestāžu vidū, kā arī – neierastā atmosfērā iepazīsies ar visu astoņu RTU fakultāšu prezentācijām, mācībspēkiem un absolventu veiksmes stāstiem.

Atvērto durvju dienā ar saviem karjeras veiksmes stāstiem vidusskolēnus uzrunās RTU absolventi: SIA "EuroLCD" vadošais pētnieks Krišs Osmanis, A/S "Grindeks" Aktīvo farmaceitisko vielu biznesa struktūras direktors Andris Jegorovs, Saeimas Nacionālās apvienības frakcijas priekšsēdētājs un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārais sekretārs Einārs Cilinskis, uzņēmuma "Peruza" valdes priekšsēdētājs Arnis Petrāns, IT projektu vadītājs uzņēmumā "Cube Systems" Renārs Jansons, arhitekts un pilsētplānotājs Toms Kokins, RTU rektora vietnieks infrastruktūras attīstības jautājumos Aigars Ločmelis.

RTU Atvērto durvju dienā vidusskolēni iepazīsies ar universitātes piedāvātajām specialitātēm, kas ir vienas no pieprasītākajām un labāk atalgotajām Latvijas darba tirgū – tā liecina RTU 2012. gadā veiktais apkopojums. Piemēram, telekomunikācijas, informācijas tehnoloģijas jomās, kā arī – farmaceitisko preparātu ražošanā un pētniecības darbu veikšanā vidējais atalgojums svārstās no 700 līdz 1000 latiem pirms nodokļu nomaksas.