Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


11. novembra krastmalā pie Kaļķu ielas ierīkos gājēju pāreju

Article Image

11. novembra krastmalā pie Kaļķu ielas plānots ierīkot neregulējamu gājēju pāreju, lai atvieglotu gājēju nokļūšanu uz Akmens tilta un mazinātu satiksmes bīstamību šajā vietā, ko rada iedzīvotāju mēģinājumi šķērsot brauktuvi neatļautā vietā. Pāreju plānots ierīkot līdz gada beigām.

Šodien Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja akceptēja apmēram 19 tūkstošu latu piešķiršanu minētā projekta realizācijai, izmaksas tiks precizētas iepirkuma rezultātā.

Komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks norāda, ka 11. novembra krastmalas un Kaļķu ielas krustojums jau ilgstoši ir paaugstinātas bīstamības vieta, jo daudzi iedzīvotāji un tūristi, šķērsojot brauktuvi, bieži rada nedrošas situācijas uz ielas ar intensīvu satiksmes plūsmu: "Pārejas ierīkošana noteikti uzlabos satiksmes drošību šajā krustojumā."

Rīgas domes Satiksmes departamenta speciālisti norāda, ka minētā neregulējamā pāreja būs pagaidu risinājums – tuvāko gadu laikā, kad norisināsies Strēlnieku laukuma rekonstrukcija, tiks pārveidots arī 11. novembra krastmalas un Kaļķu ielas krustojums, tostarp izveidojot jaunu regulējamu gājēju pāreju.