Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Augustā jau trešo reizi norisināsies "LU un LMT Datorzinātņu dienas"

Article Image

Šogad no 5. līdz 7. augustam Latvijas Universitātes (LU) sporta un atpūtas kompleksā "Ratnieki", Līgatnes novadā, Latvijas Universitāte sadarbībā ar Latvijas Mobilo Telefonu (LMT) jau trešo reizi rīko konferenci "LU un LMT Datorzinātņu dienas". Konferences mērķis ir veicināt Latvijas augstskolu datorzinātņu un informācijas tehnoloģiju studentu un pasniedzēju savstarpēju zināšanu, pieredzes un ideju apmaiņu.

Pirmajās "LU un LMT Datorzinātņu dienās" 2011. gadā piedalījās 65 dalībnieki no dažādām Latvijas un arī ārvalstu augstskolām, šogad konferencē iespēja piedalīties būs 100 dalībniekiem. Konferencē tiks pārrunātas aktuālākās datorzinātņu tēmas un jaunākie pētījumi.

LU Datorikas fakultātes profesors Andris Ambainis: "Pirmās divas Datorzinātņu dienu konferences bija ļoti veiksmīgas un noveda pie interesantas ideju apmaiņas starp dažādu Latvijas augstskolu pasniedzējiem un studentiem. Tāpēc šogad turpināsim šo pasākumu un ceram uz vēl plašāku dalībnieku loku. Konferences mērķis ir iepazīties ar mūsu augstskolu studentu un pasniedzēju pētnieciskā darba un eksperimentu rezultātiem. Studentiem šī ir laba iespēja popularizēt savu pētījumu rezultātus un gūt praktisku uzstāšanās pieredzi. Tāpēc aicinu visu Latvijas augstskolu studentus, mācībspēkus un pētniekus pieteikt referātus un piedalīties!"

Latvijas Mobilā Telefona prezidents, Dr.oec., Dr.h.c. Juris Binde: "Daži domā, ka neiespējamo darbu robeža beidzas tur, kur sniedzas mūsu acu skats. Taču īsti atklājumi rodas tieši aiz šīs robežas. LMT un tā klienti strādā Latvijas teritorijā, bet mūsu domāšanas horizonts ir visa pasaule. Viens no pasaules ātrākajiem interneta tīkliem un labākie to risinājumi, izcili informācijas tehnoloģiju speciālisti un radoši prāti – tie ir priekšnoteikumi, lai radītu arvien vairāk inovatīvu produktu, kas konkurē pasaules līmenī. Pasaules līmeņa inovatīvus produktus. Novēlam konferences "LU un LMT Datorzinātņu dienas" dalībniekiem domāt plaši un neapstāties pie šķietami neiespējamā."

Reģistrēties "LU un LMT Datorzinātņu dienu" konferencei būs iespējams no 20. maija līdz 17. jūnijam, aizpildot pieteikuma anketu konferences mājas lapā www.datorzinatnudienas.lu.lv. Iesūtītos pieteikumus izvērtēs programmas komiteja. Priekšroka tiks dota tiem, kuri pieteiksies pirmie.