Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Stādu dienas Jelgavā

Article Image

Pavasaris ienācis arī katrā dārzā, tāpēc laiks gādāt par puķu stādiem, kokiem un skaistu zālienu, lai ikvienu dārzu padarītu vēl košāku.

11. un 12. maijā visi dārzkopji aicināti uz Latvijas stādu dienām 2013 Jelgavā, Pils parkā. Piedāvājumā stādi, puķes, koki, krūmi, sēklas. Dažādi augsnes bagātinātāji, dārza arhitektūra un inventārs. Organizētas arī speciālistu – stādaudzētāju konsultācijas un lekcijas.

Stādu dienās 2013 Jelgavā piedalīsies vairāk kā 100 tirgotāji, kuri piedāvās visu nepieciešamo dārzam – sākot no stādiem līdz pat siltumnīcām, zāles pļāvējiem un motorzāģiem.

Dārzu izdaiļot varēs ar dāliju, īrisu, astilbju, peoniju un citiem krāšņiem ziediem. Sēt zālienu, saņemot arī konsultācijas par labāko risinājumu. Stādīt dažādus dekoratīvos kokaugus, lapu kokus, rododendrus, smiltsērkšķus. Tāpat stādīsim zemenes, avenes, krūmmellenes, brūklenes un dzērvenes, ābeles un pat trifeles, kas Latvijas dārzos ir jaunums. Dārzus daiļosim ar ceriņiem visdažādākajās krāsās un smaržīgiem garšaugiem.

Lai veiksmīgāk iekoptu dārzu tiks piedāvātas lekcijas un konsultācijas:

"Ieraudzīt savu paradīzes dārzu caur smaržu, skaņu un krāsām, izmantojot ziemciešu palīdzību" vada Sanita Reinberga, ZS "Puķu lauku" saimniece.
"Viegli kopjams dārzs savam priekam" un individuālās konsultācijas, vada SIA "Alejas projekti" speciālisti.
"Augļu koki dārzā" vada Valsts augļkopības institūta speciālists Edgars Rubauskis.
"Mikroorganismus saturoši līdzekļi- mēslojumi, to pielietojums un efektivitāte" vada SIA "Bioefekts" speciālisti.
"Mēslojums Jūsu dārzam" vada SIA "Silja" speciālisti.