Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Pirmā advente un adventes laika svinēšana 2012.gadā

Article Image

Katru gadu, tieši četras nedēļas pirms pašiem Ziemassvētkiem sākas Advente. Adventes gaidīšanas laiks katram mums ir savādāks, taču visi mēs zinām un atceramies, ka ir stāstīts par Kristus atkal atnākšanu. Kā jau par tradīciju kļuvusi svētku vainaga veidošana un izpušķošana, klāt pievienojot četras svecītes. Katra no svecītēm tiek aizdegta savā adventes nedēļā. Tradicionālā Adventes rotājumu krāsa ir violeta un cerību zila, taču vainaga pušķošanā un tērpu darināšanā mūsdienās ielavījušās arī citas krāšņas krāsas. Vainags kā aplis mums simbolizē mūžību un vienotību, mieru un saticību. Katra Advente satur sevī mūžsenas pamattēmas un vērtības, kas arī šogad Adventes svinēšanas svētku laikā tiek apdomātas.
Pirmā advente - Dieva solījums visiem par Pestītāja esību Ēdenes dārzā
Otrā advente - praviešu solījumi Vecajā Derībā par Persītāja ierašanos
Trešā advente - Pestītāja atrašanās cilvēku vidū, ko norādījis Kristītājs
Ceturtā advente - Kristus norādījumi par atnākšanu Lielajā Tiesas Dienā

Mūsdienu steigā mēs droši vien šīs lietas esam piemirsuši, taču neesam piemirsuši to svētību, saticību, mieru un skaistumu, ko katra sirdī veidojam Adventes gaidīšanas laikā kopā ar sev mīļajiem un tuvajiem cilvēkiem. Tas ir laiks, kad mēs visi mēģinam būt labāki, jo ceram, ka Ziemassvētkos būs brīnums, kas mūs visus apburs. Tā ir cerība, kas katra sirsniņā mūsos mīt un rada skaistumu caur mums visapkārt.

Tradicionāli šo burvīgo un silto sajūtu, harmoniju un līdzsvara atklājumu sevī mums dod arī karstvīna, mandarīnu, sveču liesmas deja eglītē, degušu egles skuju smarža, piparkūkas un brīnumsvecītes, radi un draugi, paši mīļākie un tuvākie.
Adventes dzejolīši, apsveikumi un novēlējumi - PIEDALIES!
Un aceries, kopā ar Tevi vienmēr būs kāds, kas tevi uzmundrinās, uzjautrinās, samīļos un atbalstīs. Šīs sajūtas patiešām rada Pirmās Adventes un Ziemassvētku gaidīšanas laiks.

Šogad Pirmā Advente sāksies
Svētdien, 2. decembrī,
2. Advente - 9. decembrī,
3. Advente - 16. decembrī,
4. Advente - 23. decembrī.