Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


RTU Prāta spēlēs iespēja sacensties par īpašām studiju stipendijām RTU

Article Image

2013. gada 23. aprīlī – 27. un 28. aprīlī Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) jau ceturto gadu notiks RTU Prāta spēles 2013, kurās tiks noskaidroti atjautīgākie dalībnieki šahā, dambretē un citās intelektuālajās spēlēs, ar iespēju iegūt vērtīgas stipendijas studijām RTU ar kopējo balvu fondu virs Ls 3000.

Sestdien, 27. aprīlī, no plkst. 10 līdz 19 RTU Lielajā aulā jaunieši sacentīsies šahā, bridžā un noskaidros veiksmīgākos stratēģiskajā spēlē "Katanas ieceļotāji". Savukārt svētdien, 28. aprīlī, no plkst. 11.30 līdz 19 tiks noskaidroti uzvarētāji dambretē un citā populārā intelektuālajā spēlē "Karkasone". Sacensību tiešraide – RTU interneta mājaslapā.

"Organizējot RTU Prāta spēles, jaunieši tiek mudināti attīstīt loģisko domāšanu un atmiņu, uzcītību un uzmanību, radošo domāšanu un neatlaidību, prasmi uzvarēt un zaudēt, uzlabot erudīciju un gūt jaunus draugus," norāda RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

RTU Prāta spēļu 2013 kopējais balvu fonds pārsniedz Ls 3000. Saņemtās naudas balvas varēs izmantot, maksājot mācību maksu RTU vai norēķinoties par sagatavošanas kursiem, vai saņemt kā stipendiju iestājoties RTU. Līdztekus naudas balvām dalībnieki izcīnīs kausus un citas balvas.

Piedalīties RTU Prāta spēlēs 2013 var jaunieši, kuriem nav augstākās izglītības un kuri nav studējuši RTU. Īpaši aicināti piedalīties ir jaunieši no reģioniem un 10. – 12. klašu skolēni kopumā, kuri interesējas par iespējām studēt RTU. Dalība sacensībās ir bez maksas.

Pieteikšanās notiek vai nu elektroniski, vai arī klātienē – sacensību notikuma vietā. Sacensību nolikumi atrodami RTU Sporta kluba mājaslapā.

http://www.sportaklubs.rtu.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=199&Itemid=166