Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Pēdējā diena, lai pieteiktos RASA Piena paku regatei

Article Image

Vēl tikai līdz 10. augustam iespējams pieteikties Baltijā vienīgajai un, iespējams, pasaulē labākajai RASA Piena paku laivu regatei, kura šogad notiks jau 11. reizi. Šobrīd startam 24. augustā Lielupes ūdeņos pieteikušās jau vairāk kā 20 piena paku laivu komandas.

Laivas izgatavot un piedalīties gada visatraktīvākajā regatē aicināts ikviens – gan privātpersonas, gan uzņēmumi, nepieciešama tikai lieliska komanda – laivas būvniecībā, kā arī līdzjutēji krastā, plus RASA piena pakas, nedaudz pacietības un kuģis, laiva, plosts vai katamarāns gatavs.

Laivu būvētājiem svarīgi ir atcerēties, ka laivas ir atļauts darbināt tikai ar cilvēka spēka palīdzību. Dažāda veida motoru, saspiesta gaisa vai citu enerģijas avotu izmantošana nav atļauta. Visas komandas piedalīsies parādes braucienā un sacentīsies dažādās nominācijās: Oriģinālākā laiva, Visatraktīvākā komanda, Saldais krējums, Ātrākā laiva, Treknākais piena plosts, Inovatīvākā laiva un "Pilnīgs sviests".

Desmit gadu laikā esam kļuvuši pieredzējušāki, uzkrājuši pieredzi, atraduši draugus un domubiedrus piena baudītāju vidū, tāpēc šogad laivu būvniecībai jau izmantosim 40000 RASA piena pakas, ko dāvina Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union. Pērn piena produktu zīmols RASA tika pilnībā atjaunots, papildinot produktu klāstu ar jauniem produktu veidiem un nebijušām garšām svaigākā izskatā un ērtākos iepakojumos, lai kļūtu par galveno orientieri, pircējiem izvēloties vietējā ražojuma augstākās kvalitātes piena produktus bez konservantiem.