Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Jaunpiebalgā aizvadīti līdz šim vērienīgākie puķu svētki

Article Image

Sajūsmināti par Jaunpiebalgas dabas ainavu, uz mājām devušies ap 2000 puķu draugu no visas Latvijas. Šā gada 14. jūlijā jau 35. reizi pēc kārtas notika ikgadējais Latvijas puķu draugu saiets, un šogad tas norisinājies Latvijas sirdsvietā Jaunpiebalgā. Viesi un dalībnieki tirgojās un mainījās Taces krāšņajā puķu dēstu tirgū, viesojās Jaunpiebalgas novada lauku sētās, kā arī apskatīja Jaunpiebalgas novada ievērojamākās vietas.

"Stūrīšu" saimniece Marta Sproģe bija sagatavojusi pašas rokdarbu izstādi. "Jaunķūģos" pie Veltas un Jāņa Ciekuržņiem uzstājās aktieru trupas meitenes, kas nevienu apmeklētāju neielaida bez rotaļas "Kas dārzā?" izspēlēšanas. Tālava un Jautrītes Jundžu sētā bija neliela vēstures un Jaunpiebalgas aktualitāšu stunda. Mājas saimnieks stāstīja par Jaunpiebalgas Sv. Toma evaņģēliski luteriskās baznīcas rekonstrukcijas darbiem un Kārļa Zāles pieminekli Brīvības cīņās kritušajiem.

"Skrāģu kroga" saimnieki Guntis Gailītis un Lita Beiris bija noorganizējuši fantastisku priekšnesumu: uz "Baņutas" estrādes skatuves Indra Lintiņa dziedāja Eduarda Rozenštrauha dziesmu "Jasmīns baltais", kuru papildināja viņas dēla un domubiedru dejas priekšnesums. Tieši "Skrāģu krogs" saņēma žurnāla "Dārzs un Drava" speciālbalvu "Husqvarna zāles pļāvēju trimmeri.

"Mazrītiņos" ciemiņus mīļi sveica saimniece Anna Robežniece, savukārt mājas saimnieks, vienīgais koncertkokļu meistars Latvijā, Imants Robežnieks klātesošos aicināja iepazīt muzeju un noklausīties kokļu mūzikas koncertu. "Tīrumjānēnu" saimniece Dzintra Vilks priecēja viesu acis tekstila darbu izstādē. "Uzvaras kalnā" pie Blūmu ģimenes muzicēja pats saimnieks ar savām mazmeitām. "Žagaru" saimnieki Anita Jansone un Juris Spolītis cienāja ar medu un svaigām ogām. Savukārt Vislatvijas Dziesminieku Saieta gaisotni "Lielkrūzēs" pie Dolmaņu ģimenes uzbūra dziesminieks Uldis Kākulis.

Papildus ceļojumam cauri Jaunpiebalgas sētām baznīcas pakājē pensionāru biedrība "Harmonija" ar draugu palīdzību bija izveidojusi saules simbolu no svaigiem ziediem, savukārt izstāžu zālē "Velves" bija apskatāma Jaunpiebalgas novada amatnieku, pieaugušo gleznošanas studijas, bērnu mūzikas un mākslas skolas darbu izstāde "...ziedi, ziedi". Tāpat apmeklētājus laipni uzņēma Jaunpiebalgas novadpētniecības muzejs, Jaunpiebalgas vidusskolas parks, K.Miesnieka dzimtas mājas Viņķu kalnā, Em. Dārziņa muzejs "Jāņaskola" un Piebalgas mākslas darbu krātuve.