Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Velomaratons Barona Taka iebrauc Rīgā

Article Image

17. jūlija vakarā, kad nobraukta jau vairāk kā puse no ceļa, Barona takas dalībnieki iebrauc Rīgā. Vakarā Brīvdabas muzejā notiks Zanes Šmites meistarklase dziedāšanā. Un jau 18. jūlijā plkst. 10.00 No Brīvdabas muzeja galvenās ieejas, visi velobraucēji dosies pa Brīvības gatvi tālāk uz Dundagu. Ikviens, kura ir velosipēds ir aicināts pievienoties un braukt līdzi – gan cauri Rīgai, gan tālāk pa maršrutu.

Maršruts: Tērbata (Tartu) – Otepe - Valka - Smiltene – Rauna, Vecpiebalga – Ineši – Ērgļi - Staburags - Koknese - Sigulda - Rīga - Kalnciems - Irlava - Talsi – Dundaga.
Astoto gadu biedrība "Pēdas LV" organizē velomaratonu – akciju "Barona taka". Tas ir pasākums, kurš sevī apvieno ne vien Dainu tēva godināšanu, jo tiek braukts pa maršrutu, kuru Krišjānis Barons savulaik ir nostaigājis kājām no Tartu Universitātes, bet tiek stādīti koki un sludinātas domas par videi draudzīgas attieksmes nepieciešamību un aktualitāti.

"Barona takas" patronese nu jau trešo gadu ir eksprezidente Vaira Vīķe Freiberga. Vaira Vīķe Freiberga: Jau par tradīciju kļuvusī koku dāvināšana un stādīšana, ko nodrošina AS "Latvijas Valsts meži" un kam pateicoties pa visu Latviju zaļo pamatīga koku aleja par godu Baronam, arī šogad tiks iestādīti ap 200 kociņi dažādās Latvijas vietās.

Tomass Kotovičs, AS "Latvijas valsts meži" Komunikācijas daļas vadītājs: "Astoņu gadu laikā velomaratons "Barona taka" sevi ir pieteicis kā kvalitatīvu un videi draudzīgu tūrisma aktivitāti, kurā iesaistās gan Latvijas iedzīvotāji, gan ārvalstu tūristi. "Barona taka" nav tikai vienkāršs sporta brauciens uz izturību, bet arīdzan Latvijas dabai, un it īpaši mežiem nozīmīgs pasākums. AS "Latvijas valsts meži" jau vairākus gadus sniedz savu atbalstu, sarūpējot koku stādiņus, kurus brauciena dalībnieki iestādīs dažādās pilsētās, tādejādi atjaunojot to ainavu."

22. jūlijā plkst. 19.00 Dundagas pils estrādē notiks Noslēguma pasākums. Programmā Vairas Vīķēs meistarklase: Koncertā piedalās Lielpājas folkloras grupa "Atštaukas", velotriāla klubs "Karters" Un kā īpašie viesi - Kārlis Auzāns un Nepieradinātā fokla orķestris. Ieeja BEZ MAKSAS.

Pievienoties braucienam var jebkurā posmā, tāpat kā izstāties. Vecuma ierobežojumu nav.