Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Motofrīstails 2012 Arēnā Rīga, 19:00

Article Image

Ir atkal pagājis gads, un Rīgā atgriežas jau par tradīciju kļuvušās Pasaules čempionāta Motofrīstailā Latvijas Grand Prix sacensības (FMX Latvijas GP), kas pamatoti uzskatāmas par gada visekstrēmāko sporta notikumu mūsu valstī.
FMX Latvijas GP tradīcija Arēnā "Rīga" aizsākās 2007. gada rudenī, katru gadu Rīgā pulcējot Pasaules motofrīstaila zvaigznes no dažādām valstīm un kontinentiem, skatītājiem sniedzot grandiozu, atraktīvu un neaizmirstamu izrādi. Motofrīstails ir aizraujošs motosporta veids, ko salīdzinoši var nosaukt par motokrosa daiļlēkšanu vai akrobātiku un kas pēc savas būtības ir gan sports, gan arī šovs. Un tas ir galvenais iemesls, kāpēc sacensības motofrīstailā piesaista ne tikai motosporta fanus, bet arī daudzus citus skatītājus, kuri ikdienā par motosportu neinteresējas.

Saistībā ar iepriekšējo FMX Pasaules čempionātu Latvijas GP augsto organizatorisko līmeni Rīgā, FMX Latvijas GP ir kļuvis par vienu no vislabāk organizētajiem Pasaules Motofrīstaila čempionāta posmiem, ko ir atzīmējuši gan daudzu valstu sportisti, gan arī FIM un IFMXF (Starptautiskā Motofrīstaila federācija) amatpersonas, kuras bija ieradušās Rīgā.

2012. gadā FMX Latvijas GP Arēnā "Rīga" notiks tikai vienu dienu – 27. oktobrī, kad
cīņā par Pasaules čempiona titulu redzēsim sportistus no Vācijas, Itālijas, Francijas, Čehijas, ASV, Spānijas, Austrālijas, Čīles, Krievijas un citām valstīm.

Īss FMX Latvijas Grand Prix apraksts

2012. gadā Pasaules čempiona tituls Moto frīstailā tiek izcīnīts piecpadsmit posmu vērtējumā dažādās valstīs, un viena no šīm valstīm ir Latvija, kurā notiks 12. posma izcīņa.

Katrā posmā sportisti sacenšas gan par uzvaru Grand Prix, gan arī izcīnot punktus Pasaules čempionāta kopvērtējumam.

Katrās Grand Prix sacensībās dalībnieku skaits ir 12 – 13 sportisti, kuri sacensību 1. daļā, demonstrējot savu lēcienu programmu, cīnās par iekļūšanu sacensību finālā. Finālam kvalificējas 6 labākie, kuri tālāk cīnās par uzvaru.

Katrs sportists gan kvalifikācijas daļā, gan finālsacensībās noteiktā laika intervālā demonstrē savu lēcienu programmu, bet pēc laika limita beigām veic vēl vienu lēcienu. Tūlīt pēc sportista priekšnesuma beigām 5 Starptautiskās Žūrijas locekļi dod savu vērtējumu punktos, kuru summa nosaka sportista vietu gan kvalifikācijas sacensībās, gan arī finālā.

Pēc kvalifikācijas FMX Latvijas Grand Prix programmu bagātinās Whip lēcienu sacensības, bet fināla daļu ievadīs jau tradicionālās sacensības moto augstlēkšanā, kuru līdzšinējais rekords Arēnā "Rīga" ir 8,6 m.

Taču skatītājiem ir iespēja būt kopā ar sportistiem vēl vairāk, jo FMX Latvijas Grand Prix apmeklētājiem Arena "Riga" vērs vaļā durvis jau 2 stundas pirms sacensību sākuma (t.i., no plkst. 17.00). Šo laiku fani varēs izmantot, kontaktējot ar PČ FMX dalībniekiem tā saucamajā Pit line zonā. Bet tiem, kuri Arena "Riga" ieradīsies neilgi pirms sacensībām, FMX zvaigžņu autogrāfus būs iespējams gūt autogrāfu sesijā, kas tiks rīkota tūlīt pēc sacensību noslēguma.

Galvu reibinoši, aizraujoši un bīstami triki pasaules motofrīstaila zvaigžņu izpildījumā, karsējmeitenes, gaismas, pirotehnika un citi priekšnesumi grandiozā motošovā un gada ekstrēmākajā pasākumā Latvijā – Pasaules čempionātā Motofrīstailā 27. oktobrī "Arena Rīga"!

Sacensību sākums plkst. 19.00