Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Orientēšanās sacensības "Lieldienu balva 2012"

Article Image

Orientēšanās klubs "Mona" kopā ar Latvijas Orientēšanās federāciju pirmdien, 9.aprīlī, rīko orientēšanās sacensības "Lieldienu balva 2012", kuras apvieno orientēšanās skrējienu sprinta distancē un taku orientēšanās sacensības. Šogad tās notiks Pārdaugavā, Uzvaras parka rajonā. Sacensībās piedalīsies gan Latvijas orientēšanās elites skrējēji, gan visu vecumu orientēšanās sporta entuziasti – kopā vairāk nekā 200 dalībnieki. Sportistiem būs jāveic orientēšanās sprinta distance 2 līdz 3 km garumā, savukārt taku orientēšanās distancē dalībniekiem galvenais uzsvars tiek likts uz precizitāti, nosakot kontrolpunktu atrašanās vietas kartē.

Orientēšanās sprinta distances pēdējos gados kļūst arvien populārākas visā pasaulē, jo šajās sacensībās atšķirībā no klasiskajām orientēšanās disciplīnām skatītāji drīkst atrasties distancē kopā ar sportistiem un vērot viņu darbību tuvumā. Arī taku orientēšanās arvien noteiktāk ieņem savu vietu starp dažādajām orientēšanās disciplīnām.
Rīdziniekiem šī būs laba iespēja pavērot, kā sacenšas Latvijas labākie orientieristi. Būs iespēja arī pašiem iepazīties ar orientēšanās sportu un pameklēt Uzvaras parkā un tam tuvajā apkārtnē izvietotos kontrolpunktus. Sacensību centrā pie Rīgas futbola skolas, Uzvaras bulvārī 10 no plkst. 1130 līdz 1330 būs sastopami sacensību rīkotāji, kas pastāstīs interesentiem par orientēšanās sportu un sacensību gaitu. Sportistu starts izlozes kārtībā no plkst. 1200. Sagaidāmie uzvarētāju laiki 10-15 minūtes.
Sākot no 1200 līdz 1330 ikviens var bez iepriekšējas pieteikšanās startēt atklātajās distancēs, kur piesakās starta brīdī un distanci veic paša izvēlētā tempā, atbilstoši sacensību kartei ar iezīmētiem kontrolpunktiem. Šie starti īpaši piemēroti jebkuram Rīgas iedzīvotājam un viesim, jo distances var apmeklēt arī ģimenes, tai skaitā izvēles distancē nesteidzīgi stumjot bērnu ratiņus pa Uzvaras parku un Pārdaugavas ielām. Apbalvošana paredzēta 1415 sacensību centrā.
Orientēšanās klubs Mona dibināts 1992.gadā. Vairāk nekā 40 kluba biedri strādā vai mācās dažādās vietās, taču viņus vieno kopīga aizraušanās – orientēšanās sports. Kluba galvenās aktivitātes ir kopīgi treniņi un veselīga atpūta, kā arī piedalīšanās orientēšanās sacensībās. OK Mona biedru brīvprātīgais darbs, rīkojot Lieldienu balvu, ir veltījums orientēšanās sporta attīstībai Rīgā un visā Latvijā.


Avots: parks.mona.lv