Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Liela apjoma investīciju projektu realizācijai uz atbalstu pretendē 51 projekts

Article Image

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) administrētajā aktivitātē "Augstas pievienotās vērtības investīcijas" 2. kārtā uz atbalstu pretendē 51 projektu iesniegums, kuru kopējā pieprasītā atbalsta summa sastāda 82 039 631.34 LVL. Tas vairākas reizes pārsniedz pieejamo atbalstu šajā aktivitātē.

Aktivitātes ietvaros pieejams Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums 13 086 882 LVL apmērā un papildus tiek uzņemtas 100% apmērā virssaistības, kas kopā pieejamo finansējumu veido 26 173 764 LVL. Maksimālais atbalsta apjoms vienam projekta iesniedzējam - 3 000 000 LVL, jeb 35% no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām.

Līdz š.g. 2.jūlijam visus aktivitātei iesniegtos projektus vērtēs LIAA izveidota vērtēšanas komisija, kuras sastāvā būs pārstāvji no Latvijas Bankas, Latvijas Garantiju aģentūras, Ekonomikas ministrijas un LIAA.

Aktivitātes ietvaros tiek atbalstīta iekārtu iegāde, ēku un būvju būvniecība, rekonstrukcija un renovācija, kas saistīta ar jaunas saimnieciskās darbības uzsākšanu vai esošas saimnieciskās darbības paplašināšanu, produkcijas dažādošanu ar jauniem produktiem vai ražošanas procesa būtisku maiņu. Finansējums tiek piešķirts ieguldījumiem pamatlīdzekļos – jaunu iekārtu (un aprīkojumu) iegādei un ēku un būvju būvniecībai un rekonstrukcijai.

Programmas mērķis ir stimulēt vietējos komersantus veikt ieguldījumus zināšanu vai tehnoloģiju intensīvajos projektos, kā arī piesaistīt ārvalstu investīcijas jomās ar augstu pievienoto vērtību, tādejādi veicinot jaunāko tehnoloģiju pārnesi no ārvalstīm.

Projektu iesniegumu pieņemšana aktivitātē "Augstas pievienotās vērtības investīcijas" 2. kārtā norisinājās no 2011.gada 12.decembra līdz 2012.gada 2.aprīlim (ieskaitot).

Projektu iesniegumi tika pieņemti atbilstoši Ministru kabineta 2011.gada 19.oktobra noteikumiem Nr.817 "Noteikumi par darbības programmas "Uzņēmējdarbība un inovācijas" papildinājuma 2.1.2.4.aktivitātes "Augstas pievienotās vērtības investīcijas" projektu iesniegumu atlases otro un turpmākajām kārtām".