Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Apbalvos šā gada Latvijas izcilāko personību

Article Image

Šogad Junior Chamber Interntional (JCI) Latvia nacionālā kongresa ietvaros atjaunos tradīciju apbalvot izcilas Latvijas personības. Šogad apbalvojumam JCI Latvia izcilākā personība 2012 izvirzīja Latvijas vecāku līderi Reini Ziļevu, kurš ir bijis iniciators likuma grozījumiem, kas vēl šobrīd nosaka to, ka vecāki – nodokļu maksātāji var saņemt tā saucamo māmiņu algu. Šobrīd R. Ziļevs ir Latvijas Vecāku kustības valdes loceklis.

Pirmo reizi Latvijā JCI izcilas personības apbalvoja 2004.gadā. Kultūras jomā apbalvoja Latvijas Nacionālās Operas diriģentu Andri Nelsonu, politikas, tieslietu un valsts pārvaldes jomā balvu saņēma tā laika Ministru prezidenta biroja vadītājs Viesturs Silenieks, savukārt ētikas un vides jomā toreiz apbalvoja raidījuma "Kas notiek Latvijā" vadītāju Jāni Domburu.

"Pēdējo gadu starptautiskās TOYP balvas saņēmēji ir demonstrējuši paraugu augstiem sasniegumiem cilvēces labā, tādēļ īpaši priecājos, ka mēs atkal sākam izcelt Latvijas labākos cilvēkus! Reinis ir izcils paraugs Latvijas jauniešiem un atpoguļo JCI misiju – veikt pozitīvas izmaiņas, būt par šādu izmaiņu katalizatoru," stāsta JCI Latvia 2012. gada nacionālā prezidente Silva Dolmane.

JCI izcilas personības, kas sasniegušas ievērojamus un sabiedrībai nozīmīgus panākumus, pasaulē meklēja un apbalvoja jau pagājušā gadsimta 50. gados. Starp balvas saņēmējiem ir daudzi pasaulē pazīstami cilvēki – Elviss Preslijs, Džons Kenedijs, Džekijs Čans un daudzi citi. Kopš 1983. gada šī tradīcija ir ieguvusi nosaukumu Ten Outstanding Young People (TOYP) un apbalvošana starptautiskā līmenī notiek katru gadu JCI pasaules kongresa laikā.

JCI Latvia nacionālais kongress notiks no 28. līdz 30. septembrim Gulbenē, Veculbenes muižā. Šā gada kongresa tēma ir domāšana ar pievienoto vērtību (Value Added Thinking).