Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Rīgā viesosies Krievijas TOP3 klubs

Article Image

Pirmdien, 8.oktobrī, Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" galvaspilsētā atklās jauno basketbolu sezonu, tiekoties ar pagājušās sezonas trešo spēcīgāko Krievijas klubu Ļubercu "Triumph".

Starpsezonā "VEF Rīga" pagarināja sadarbību ar tādiem atzītiem pašmāju basketbolistiem kā Dairis Bertāns un Kaspars Bērziņš, kuri šovasar bija divi rezultatīvākie spēlētāji Latvijas valstsvienībā, sekmējot tās iekļūšanu Eiropas čempionātā. Ierindā palicis arī komandas kapteinis Kristaps Janičenoks un Gatis Jahovičs.

Papildus latviešu spēlētāju kodolam piesaistīti arī talantīgi un konkurētspējīgi ārzemju basketbolisti. No pērnās sezonas modeļa sastāvā palikuši abi lietuvieši Donāts Zavacks un Antans Kavaļausks, kurš šovasar piedalījās Olimpiskajās spēlēs. No klāt nākušajiem akcentējams amerikāņu saspēles vadītājs E. Dž. Roulends, kurš pagājušajā sezonā bija Kristapa Valtera komandas biedrs Spānijas ACB līgas klubā Malagas "Unicaja". Kopā ar Malagas vienību Roulends iekļuva arī Eirolīgas labāko 16 komandu skaitā.

Nemainīgs palicis "VEF Rīga" treneru kolektīvs ar Ramūnu Butautu priekšgalā, kuram asistēs pašmāju speciālisti Nikolajs Mazurs, Jānis Gailītis un Uvis Helmanis. "VEF Rīga" uzdevumi 2012./13.gada sezonā ir trešo reizi pēc kārtas triumfēt Latvijas Basketbola līgā, iekļūt labāko astoņniekā ULEB Eiropas kausā, kā arī sasniegt VTB Vienotās līgas izslēgšanas spēles.

Pirmā jaunās sezonas spēle, kas notiks Rīgā, vefiešiem būs tieši VTB Vienotajā līgā, kur pretiniekos būs aizvadītās sezonas trešais spēcīgākais Krievijas klubs Ļubercu "Triumph". Krievijā izcīnītās bronzas medaļas "Triumph" klubam uz šo sezonu pavērušas iespējas atgriezties ULEB Eiropas kausa izcīņas apritē, kur Ļubercu komanda pēdējo reizi spēlēja 2007./2008. gada sezonā, kad šīs komandas sastāvā bija arī Latvijas basketbolists Kristaps Valters.

Pēc veiksmīgās pagājušās sezonas "Triumph" galvenā trenera pozīcijā palicis Vasīlijs Karasevs, kura komandā pulcēta vesela virkne ar talantīgiem krievu spēlētājiem. Viens no tādiem ir galvenā trenera dēls Sergejs Karasevs, kurš 18 gadu vecumā bija iekļuvis Krievijas valstsvienības sastāvā uz nesenajām Londonas Olimpiskajām spēlēm.

Talantīgiem krievu basketbolistiem klāt pulcēti vairāki meistarīgi leģionāri. Amerikāņu aizsargs Taivens Makī un kanādiešu spēka uzbrucējs Kails Lendrijs "Triumph" spēlēja jau pērn. Komandu papildinājis daudzpusīgais amerikāņu uzbrucējs Tasmīns Mičels, kurš savulaik bijis NBA klubu redzeslokā. Otrs papildinājums ir Izraēlas valstsvienības saspēles vadītājs Juvals Naimi, kurš līdz šim pārstāvēja Jeruzalemes "Hapoel".

"Triumph" vienība gatavošanos sezonai sāka augusta vidū, aizvadot treniņnometni Slovēnijā, kur atradās līdz septembra sākumam. Sekojošās divas nedēļas "Triumph" sezonai gatavojās Lietuvā, kur aizvadīja arī pirmās pārbaudes spēles. Septembra beigu daļā "Triumph" piedalījās turnīrā Ukrainā, bet pārbaudes spēļu ciklu noslēdza ar cīņu Turcijā pret Stambulas "Bešiktaš". Pērnās sezonas Turcijas čempionvienībai "Triumph" zaudēja tikai ar diviem punktiem (84:86). Pirms viesošanās Rīgā "Triumph" basketbolisti aizvadīja pirmo Krievijas čempionāta spēli, kur divu Piemaskavas klubu duelī ar rezultātu 72:76 atzina "Khimki" pārākumu, kuru trenē bijušas vefietis Rims Kurtinaitis. Sezonas pirmajā oficiālajā spēlē "Triumph" sastāvā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija 18 gadus vecais basketbolists Sergejs Karasevs, 14 punktus guva amerikānis Taivens Makī.

Nopietnu pirmssezonas gatavošanās posmu pusotra mēneša garumā izgājuši arī "VEF Rīga" basketbolisti, kuri VTB Vienotās līgas sezonu lūkos sākt ar uzvaru savu skatītāju priekšā. Basketbola sezonas atklāšanu Rīgā vēl krāšņāku solās padarīt ierastie šova un izklaides elementi – spēli atklās dīdžeju apvienība "Funky Breakout", savukārt spēles puslaika pārtraukumā paredzēta "VEF Rīgas skolu superlīgas" prezentācija. To visu klātienē būs iespējams izbaudīt pirmdienas, 8.oktobra, vakarā. Spēles sākums "Arēnā Rīga" plkst. 19:30. Tiešraide Latvijas Televīzijas 7.kanālā jau no plkst.19:15.

Ieejas maksa – Ls 3. Skolas vecuma bērniem, uzrādot derīgu skolēnu apliecību, ieeja par puscenu - Ls 1,50. Joprojām iespējams arī iegādāties abonementu uz visām "VEF Rīga" regulārās sezonas mājas spēlēm, kura cena ir Ls 35. Abonementa īpašnieki saņem atlaides apaviem un apģērbiem specializētajā basketbola veikalā "B.A.L.L." un veikalā "Sporta 2000", kā arī melnajai kafijai "IndexCafe" kafejnīcās un Vefiņa atribūtikai "Arēnā Rīga". Abonementu un biļetes uz spēli iespējams iegādāties visās "Biļešu serviss" kasēs, kā arī pirms spēles "Arēnā Rīga".