Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Butauts atzīst "VEF Rīgas" pretinieku pārspēku zaudētajā cīņā VTB līgā

Article Image

"VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts pēc pirmdien "Arēnā Rīga" piedzīvotā zaudējuma ar 72:77 pret Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" VTB vienotās līgas spēlē atzina pretinieku komandas pārspēku, lai gan arī viņa vadītā komanda darījusi visu, ko spējusi.

""Lokomotīve" bija labāka un pelnīti uzvarēja, lai gan mēs cīnījāmies un darījām, ko spējām," pēc spēles sacīja Butauts. Treneris nosauca vairākus zaudējuma iemeslus: problēmas noturēt Aleksandra Mariča un Nikolasa Kalatesa duetu. Ja trīsarpus spēles ceturtdaļas tas daudzmaz izdevies, tad beigās vairs ne. Tika zaudēts arī cīņā par atlēkušajām bumbām un VEF nespēja radīt spiedienu zem groziem. Antans Kavaļausks spēlējis slims. Tas ļāvis pretinieku spēlētājiem cieši segt metējus no perimetra. Metieni bijuši no sarežģītām pozīcijām, bet ja vēl gadoties pašu kļūdas, tad uzvarēt šādi neesot iespējams.

Butauts īpaši vēlējās izteikt pateicību komandas īstajiem līdzjutējiem, kuru nebija daudz, bet, kuri jūt klubam līdzi gan veiksmēs, gan neveiksmēs. "Žēl, ka nespējām viņiem sagādāt Jaungada dāvanu," pauda nožēlu lietuviešu speciālists.

Pēc Butauta domām turnīra pirmajā aplī gūtās sešas uzvaras tomēr nav maz. Toties VEF pēc komandu budžeta šajā grupā nav ne trešā, ne ceturtā komanda, tāpēc nevarot teikt, ka pirmo apli turnīrā komanda kopumā būtu nospēlējusi slikti.

Treneris arī pavēstīja, ka ir domāts par komandas pastiprinājumu, taču vēl nekādu konkrētu spēlētāju vēl neesot. Zināms, ka papildinājums ir nepieciešams tā dēvētajā "garajā galā". Butauts piebilda, ka katrs jauns spēlētājs, kas ienāk komandā, vēl nav garantija, ka spēle uzlabosies. Pašreizējiem viesspēlētājiem tagad tiek dotas brīvas dienas aizbraukt mājās nosvinēt Ziemassvētkus. Butauts cer, ka drīz ar pilnu jaudu varēs spēlēt Artūrs Strēlnieks, kurš guvis sāpīgu savainojumu, kas neprasīs ilgu ārstēšanos.

Vils Daniels, kurš "VEF Rīga" labā pirmdien guva septiņus punktus pēc spēles pastāstīja, ka zinājis par Krasnodaras komandas spēku, taču neizdevās nospēlēt kā vajadzēja cīņā par atlēkušajām bumbām un aizsardzībā. Pretinieks VEF spēlētājus sodījis uzbrukumā un pie groza.

"Lokomotiov" galvenais treneris Jevgeņijs Pašutins pastāstīja, ka viņa vadītā komanda pret "VEF Rīgu" spēlēja agresīvu un atlētisku basketbolu. Galvenais uzdevums bija apturēt Ērlu Roulendu kā komandas motoru. Lai arī ne pilnībā tas izdevās pēc Roulenda gūtajiem 24 punktiem, tad vismaz izdevās ierobežot citus VEF līderus – Donatu Zavacku un Kristapu Janičenoku. Ar savas komandas sniegumu Pašutins palicis apmierināts, lai gan piebilda, ka ideāli tā nav nospēlējusi.

Pašutins uzsvēra saspēles vadītāja lomu basketbolā. Cik svarīgs VEF komandā ir Roulends, kas Rīgas komandu šosezon padarījis spēcīgāku, tā viņam tāds ir Kalatess. Mērķis ir pacelt komandu līdz Eirolīgai, kas gan ir ļoti grūts uzdevums. Treneris uzteica savējos, kas pēdējā ceturtdaļā nospēlēja labi kā komanda, kas bija svarīgi cīņā par uzvaru.

Ar 21 punktu rezultatīvākais uzvarētāju komandā – Kalatess "Lokomotiv" panākumu Rīgā nosauca par savai komandai svarīgu uzvaru, jo zinājuši, ka gaida smaga cīņa. Daudzām komandām Rīgā ir problēmas, taču grieķis uzsvēra, ka "Lokomotīve" nospēlēja kā komanda un ļoti labi aizvadīja spēles pēdējo ceturtdaļu.