Latviešu Русский Deutsch English Français Türkçe


Nedēļas laikā iedzīvotāji Rīgas ielās atraduši jau vairāk nekā 650 "kandidātus" Nila bedrei

Article Image

Jau pirmās nedēļas laikā kopš jauniešu kustība ‘’Vienoti Rīgai – Latvijai’’ izveidojusi mājas lapu www.nilabedre.lv, to ir apmeklējuši gandrīz desmit tūkstoši interesentu. Savukārt no aktīvākajiem rīdziniekiem saņemtas elektroniskās vēstules ar vairākiem simtiem bedru fotogrāfijām un detalizētiem aprakstiem par Rīgas ielu šausminošo stāvokli.

Iedzīvotāji pauž atbalstu jauniešu kustības ‘’Vienoti Rīgai – Latvijai’’ iniciatīvai vienlaikus norādot, ka Rīgas pašvaldības vadībai ir jāuzņemas pilna atbildība par katastrofāli slikto pilsētas ceļu un ielu stāvokli, kurš ir bīstams ne tikai autobraucējiem, bet arī riteņbraucējiem un gājējiem.

Informē Edgars Bušmanis, kustības ‘’Vienoti Rīgai – Latvijai’’ pārstāvis: ‘’Pirmkārt, paldies visiem, kas mūs aktīvi atbalsta un informē par Rīgas ielu patieso stāvokli, jo tikai šādi mēs varam viens otru brīdināt par bīstamajām bedrēm Rīgas ielās un izvairīties no tām. Otrkārt, gribu vērst jūsu uzmanību uz to, ka tuvojoties pavasarim bedres uz ielām kļūs sevišķi bīstamas, jo, izkūstot ledum, tās pārklāsies ar ūdeni un būs praktiski neredzamas. Tāpēc aicinu sabiedrību arī turpmāk mums sūtīt informāciju uz nilabedre@gmail.com, lai varam apkopot informāciju un laicīgi brīdināt iedzīvotājus par bīstamajām bedrēm.’’

Portāla nilabedre.lv apmeklētāji, sūtot savas bildes un aktīvi komentējot situāciju uz galvaspilsētas ceļiem, vērsa rīdzinieku uzmanību uz, viņuprāt, bedrainākajām Rīgas vietām – Sporta, Ulbrokas, Kastrānes, Zalves ielas, kā arī Salu tiltu un namu iekšpagalmus Ķengaragā, Zolitūdē, Purvciemā un Pļavniekos.

Atgadinām, ka jauniešu kustību ‘’Vienoti Rīgai – Latvijai’’ un www.nilabedre.lv ir izraisījusi rezonansi ne tikai Latvijā, bet arī ārpus valsts robežām. Informācija par rīdzinieku akciju ‘’Meklēsim lielāko Nila bedri’’ ir izskanējusi arī Igaunijas, Lietuvas un Ukrainas masu medijos.