XXIV Starptautiskais baleta festivāls Baleta zvaigznes Jūrmalā - Jūrmala, 3.augusts

Piedalies.lv - XXIV Starptautiskais baleta festivāls Baleta zvaigznes Jūrmalā - Jūrmala, 3.augusts

Baleta burvība Dzintaru koncertzālē

Jūrmalā šā gada 3. augustā notiks XXIV Starptautiskais baleta festivāls "Baleta zvaigznes Jūrmalā". Pasākuma laikā Dzintaru koncertzāles lielā zāle būs piepildīta ar izcilām baleta izrādēm, piedāvājot skatītājiem unikālas iespējas baudīt gan klasisko, gan modernā baleta šedevrus.

Izcilas baleta zvaigznes uz vienas skatuves

Festivāla apmeklētājiem būs iespēja redzēt uzstājamies pasaules slavenās baleta zvaigznes un Latvijas talantīgākos dejotājus. Starptautisko viesmākslinieku vidū būs redzama Hamburgas baleta vadošā soliste Anna Laudere kopā ar savu partneri Edvīnu Revazovu, kurš arī pieder pie Hamburgas baleta.

No Bavārijas Valsts baleta festivālā piedalīsies vadošie solisti Marija Baranova un Dzjiņhao Džans, kuru interpretācijā varēsim vērot fragmentus no klasiskā baleta "Žizele" un novatoriskā baleta "Pelnrušķīte".

Ar savu jaundarbu "Antidot" uzstāsies Nīderlandes Dejas teātra solisti Luka-Andrea Lino Tesarīni un Nikola Vorda. Nīderlandes Dejas teātris ir pazīstams kā vadošā laikmetīgās dejas trupa pasaulē, un katrs tās mākslinieks ir īsta personība un talants.

Talantīgi pašmāju dejotāji un jauni horeogrāfiskie darbi

Latvijas dejotājus festivālā pārstāvēs Veronika Rezničenko, kura izpildīs variāciju no Pētera Čaikovska baleta "Apburtā princese". Jaunā dejotāja ir guvusi lieliskus panākumus starptautiskajā baletdejotāju konkursā un saņēmusi specbalvu uzstāšanās iespēju šajā festivālā.

Latvijas Nacionālā baleta spožums

Festivālā būs iespējams redzēt arī jaunākos Latvijas Nacionālā baleta iestudējumus. Elza Leimane un Viktors Seiko uzstāsies ar pas de deux no Frederika Eštona baleta "Veltīgā uzmanība", un skatītāji varēs novērtēt Simones azartisko deju no šī paša baleta. Tāpat būs iespējams vērot fragmentu no baleta "Džungļu grāmata", kurā Raimonda Martinova horeogrāfija satiekas ar Kārļa Lāča oriģinālmūziku.

Jolanta Lubēja un Kārlis Cīrulis izpildīs klasisko pas de deux no baleta "Dons Kihots", bet Krista Štrausa dejos Elzas Leimanes radīto horeogrāfiju "Blooming", ar kuru dejotāja guva panākumus Valentīnas Kozlovas Starptautiskajā baleta festivālā Ņujorkā.

Biļešu cenas

Biļešu cenas uz festivālu sākas no 10 €, un tās ir iespējams iegādāties gan internetā, gan tirdzniecības vietās.

Neaizmirstiet rezervēt laiku šai brīnišķīgajai baleta svētku dienai un baudiet augstvērtīgas mākslas priekšnesumus Jūrmalā!